novi-stari ministar

Ismir Jusko budući ministar unutarnjih poslova SŽ

Ismir Jusko
13.12.2019.
u 17:36

Nakon što je danas potpisan sporazum o formiranju vlasti koji su postigli lideri SDA, DF i SBB, već se uvelike spekulira o imenima novih županijskih ministara.

Radiosarajevo.ba iz više izvora doznaje da bi novi-stari ministar unutarnjih poslova u Vladi Sarajevske županije trebao biti Ismir Jusko (SBB). On će, očito, uskočiti na 'vruću fotelju' dosadašnjeg kolege Admira Katice.

Jusko se, zapravo, vraća u svoje 'prirodno okružje', a nakon mandata na čelu državnog ministarstva prometa i veza i jednogodišnjeg vođenja Ministarstva za pitanja branitelja.

Iako resori nisu sasvim dogovoreni, SBB bi, po svemu sudeći, mogao čak uvećati broj ministarskih i direktorskih pozicija u odnosu na vladu Edina Forte.

Uz premijera Marija Nenadića, koji je zajednički kandidat SDA, SBB-a i DF-a, ali je u osnovi kadar SBB-a (kojeg je ne tako davno predstavljao kao Ministar pravde i uprave SŽ, SBB će dobiti MUP, te jedno ili čak dva županijska ministarstva.

Iz ove stranke odlučno odbijaju tvrdnje kako 'nije postignut definitivan dogovor', a koje su danas čak iznosili i pojedini predstavnici navedene stranke. Nema sumnje da u SBB-u imaju razloga biti zadovoljni današnjim dogovorom.

Podsjetimo, SBB, SDA i DF su dogovorili formirati vlast na državnoj, entitetskoj i županijskoj razini, što se odnosi i na Sarajevu županiju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?