Konferencija na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar

Iskustva Hrvatske iznimno značajna za EU perspektivu BiH

06.04.2024.
u 13:30

Gospodarska komora FBiH s HBOR-om i HGK-om, uz potporu Elektroprivrede HZ HB i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, organizira međunarodnu konferenciju

 

Gospodarska komora Federacije BiH s HBOR-om i HGK-om, uz potporu Elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg Bosne i Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, na 25. Međunarodnom sajmu gospodarstva Mostar 2024., a u sklopu 3. Mostarskog ekonomskog foruma organizira međunarodnu konferenciju "EU perspektive za Bosnu i Hercegovinu - Iskustva Republike Hrvatske". Međunarodna konferencija će ove godine obuhvatiti tri teme: "Benefiti ulaska Republike Hrvatske u EU - što BiH može očekivati", "Internacionalizacija i prekogranična suradnja" te "Održivo poslovanje - prilika za pozitivne promjene". Sudionici konferencije bit će ministri iz Vlade Federacije BiH, stručnjaci iz gospodarskih komora iz okruženja, predstavnici razvojnih banaka Hrvatske i Federacije te predstavnici renomiranih tvrtki iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Konferencija se održava 17. travnja 2024. s početkom u 10.30 u prostorijama Mostarskog sajma, Paviljon 1.

Ova konferencija svakako će biti prilika i za naglasiti činjenicu da je upravo Republika Hrvatska ključni partner bosanskohercegovačkom gospodarstvu, a dokaz tomu je i iznos vanjskotrgovinske razmjene, kao i bogata suradnja tvrtki iz obiju zemalja. Napredak prema Europskoj uniji sa sobom donosi i nove mogućnosti suradnje koje će biti na korist žiteljima obiju zemalja, kao i poslovnim zajednicama. A iskustva Hrvatske iz svojeg pristupnog procesa bit će iznimno značajna Bosni i Hercegovini koja će se moći lakše i brže prilagoditi promjenama koje dolaze.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije