Naslovnica Vijesti

Ishrana bogata ribom povećava inteligenciju

12. siječnja 2018. u 15:02 0 komentara 37 prikaza

Djeca koja jedu ribu barem jednom tjedno spavaju bolje i na testu inteligencije dobivaju u prosjeku četiri boda više nego ona koja ne jedu ribu ili je samo ponekad jedu, najnoviji su zaključci znanstvenika Univerziteta u Pennsylvaniji.

 U istraživanju u kojemu je sudjelovalo 541 dijete, zaključeno je da su djeca koja jedu ribu jednom tjedno na testu inteligencije postigla 4,8 boda više od one koja su rekla da rijetko ili nikad ne konzumiraju ribu. Oni čiji obroci ponekad uključuju ribu postigli su 3,3 boda više. Pored toga, povećana konzumacija ribe bila je povezana s manjim poremećajima sna.

 Stručnjaci poručuju kako postoji sve više dokaza da je ishrana bogata ribom dobra za zdravlje, te da bi ju trebalo više oglašavati i promovirati. Također, roditeljima savjetuju da djecu s ovom namirnicom upoznaju ranije, već oko druge godine života, javljaju mediji.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.