Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Irska podržava približavanje BiH Europskoj uniji

24. veljače 2016. u 15:50 0 komentara 52 prikaza
pisma
Pogledajte galeriju 1/3

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović primio vjerodajna pisma novoimenovanog nerezidentnog veleposlanika Republike Irske za BiH, sa sjedištem u Ljubljani, Seána O'Regana. 

Predsjedatelj Predsjedništva BiH  Dragan Čović je na početku ceremonije predaje vjerodajnih pisama poželio dobrodošlicu novoimenovanom nerezidentnom veleposlaniku O'Reganu, ističući da BiH i Irska gaje prijateljske odnose, a potencijal za njihovo produbljivanje se nalazi u kontekstu EU, kao i u promicanju ekonomske suradnje. 

Irska podupire približavanje Bosne i Hercegovine EU, kao i proces proširenja EU na zemlje Zapadnog Balkana, rekao je novoimenovani veleposlanik Irske, i ovom prigodom čestitao predsjedatelju dr. Čoviću predaju zahtjeva za članstvo u EU. 

Predsjedatelj dr. Čović je rekao da je u prethodnom razdoblju BiH radila na provođenju obveza preuzetih Reformskom agendom, kako bi se ispunili uvjeti za predaju kredibilnog zahtjeva za članstvo u EU i jos jednom potvrdila euroatlantska perspektiva BiH. 

Veleposlanik O'Regan je rekao da, iako zemljopisno udaljene, BiH i Irsku povezuje slična povijest, ali i da dijele iste demokratske vrijednosti, te da će svoj mandat posvetiti produbljenju sveukupne suradnje, posebice na ekonomskom i kulturnom planu. 

Predsjedatelj dr. Čović je izrazio nadu kako će u idućem razdoblju doći do ukupnog poboljšanja bilateralnih odnosa BiH i Irske, te je novoimenovanom veleposlaniku poželio uspješnu diplomatsku misiju u BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.