sastanak

Inzko u Budimpešti s mađarskim službenicima: Fokus mora biti na reformama

02.05.2017.
u 15:56

 Visoki predstavnik Valentin Inzko posjetio je danas Budimpeštu gdje se sastao sa ministrom vanjskih poslova i trgovine Mađarske Péterom Szijjártóm, državnim ministrom za pitanja Europske unije Szabolcsom Takácsem i glavnim političkim savjetnikom mađarskog premijera Józsefom Czukorom.

Tema sastanka u Budimpešti bila je politička situacija u Bosni i Hercegovini i napori te zemlje da ubrza svoje euroatlantske aspiracije.

- Reformski pristup i prepoznavanje hitnosti trenutka moraju biti nezaobilazni elementi u tkivu bosanskohercegovačkih euroatlantskih aspiracija. S druge strane, međunarodna zajednica mora i dalje biti na oprezu i suočavati se s izazovima koji bi mogli ugroziti stabilnost zemlje i njena dosadašnja reformska dostignuća - rekao je visoki predstavnik.

Istakao je da fokus mora biti na reformama koje će omogućiti zemlji da iskoristi pozitivne efekte europskih integracija. Kako BiH, tako i međunarodna zajednica, imaju svoje obaveze kada je u pitanju buduće mjesto BiH u zajedničkom europskom zdanju. I jedni i drugi, naveo je Inzko, moraju ostati ustrajni tijekom cjelokupnog procesa.

Visoki predstavnik je ovom prilikom ponovio svoju zahvalnost Mađarskoj na njenom kontinuiranom sudjelovanju u EUFOR-u, kao i na podršci koju pruža Bosni i Hercegovini i radu Ureda visokog predstavnika, priopćeno je iz Ureda visokog predstavnika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?