Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Inzko: Što prije formirati vlast u BiH

03. studenoga 2018. u 09:30 2 komentara 410 prikaza

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko na sastancima sa zamjenikom pomoćnika državnog tajnika Matthewom Palmerom i drugim visokim dužnosnicima SAD-a u Washingtonu informirao je sugovornike o tijeku i ishodu osmih općih izbora održanih u BiH, izazovima koji će se nalaziti pred novoizabranim vlastima te angažmanu međunarodne zajednice u BiH, priopćeno je.

“Građani BiH i međunarodna zajednica imaju velika očekivanja od novih vlasti, koje treba što prije formirati. Žurno i odlučno provođenje reformi nužno je kako bi se ostvario napredak u procesu pridruživanja EU ako BiH želi ispuniti obveze prema svojim građanima i međunarodnim partnerima”, rekao je Inzko. Visoki predstavnik Inzko izrazio je žaljenje zbog činjenice da je tijekom predizborne kampanje fokus bio na pitanjima koja produbljuju podjele i osobnim napadima, skupa s općenitim nepridavanjem pozornosti stvarnim pitanjima s kojima se zemlja suočava.

“Prvi prioritet moraju biti ekonomija i iznalaženje načina da se obrne trend da mladi ljudi – najvitalniji dio stanovništva – odlaze u velikom broju”, dodao je Inzko. On se, inače, ovoga tjedna nalazi u Washingtonu zbog obraćanja Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda o statusu provedbe mira u BiH. U New Yorku će se sastati s više veleposlanika stalnih misija pri UN-u. Njegovo obraćanje Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda planirano je za utorak, 6. studenoga. 

  • pinkec:

    G. Inzko, spravi nepravde načinjene Hrvatima kroz manipulirani Haaški sud, promjenite zacrtani zločinački odnos prema postojanju Hrvata kao konstitutivnog naroda u BiH, uloži truda i isposluj ravnopravnost, pa će biti ustrojena vlast. Tvoja želja i sugestija ne vodi ničim drugim, ... prikaži još!gim, nego samo tvojoj gordoj želji da se tvoj stav i rad nagradi lažnom krunom. Ti ne želiš uspostavu vlasti, zbog dobrobit naroda, već kao kruno tvog nepravednog, neučinkovitog i štetnog rada u funkciji, koja bi trebala biti sasvim nešto drugo, nego što ti i tvoji ortaci ste pokazali cijelo ovo vrijeme vašeg zasjedanja. Sramota, ali ima dosta propusta, koja bi trebala biti procesuirana pred svjetskim sudovima!

  • Avatar Feral
    Feral:

    Gospon Inzko bolje bi bilo da nam objasnite zašto niste do sada sankcionirali Čovića i Dodika.