Visoki predstavnik priznao:

Inzko: Politika Međunarodne zajednice u BiH nije bila uspješna

'The international community\'s top peace envoy to Bosnia, Austrian diplomat Valentin Inzko, speaks during a news conference in the capital Sarajevo October 7, 2009. Inzko said the international commu
Foto: 'DANILO KRSTANOVIC'
03.11.2014.
u 20:43

Kazao je da će MZ početi primjenjivati novi pristup prema bh. političarima, samim time i bonske ovlasti

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko poručio je da nije "ikebana", te kako će uskoro međunarodna zajedinca početi primjenjivati novi pristup prema bh. političarima, samim time i bonske ovlasti.

"Ja nisam zadovoljan s onim što sam postigao, međutim ne treba se zaboraviti da ja imam iza leđa Vijeće za provođenje mira PIK. Oni kormilare. A posljednjih osam godina je njihova odluka bila da se cijela odgovornost prebaci na lokalne političare. Ja osjećam da će se to mijenjati, da će međunarodna zajednica promijeniti svoju poziciju i da neće više samo posmatrati. Jer se pokazalo da ta politika nije uspješna... ", kazao je Inzko.

U intervjuu za N1, pozvao je stranačke lidere koji su osvojili većinu na izborima da što prije formiraju vlade, te je kazao kako, poboljšanje ekonomske situacije u zemlji mora biti proiroteti u radu.

Komentara 3

VN
vratite nam posavinu
21:17 03.11.2014.

Gospodine Inzko,vi ne zelite da stvari u Bosni krenu naprijed,kad Kazem vi to se misli na medjunarodnu zajednicu,ustvari to je kriminalna zajednica koja misli da samo njihova djeca treba da zive i rade u miru a da nasa djeca treba da jedu iz kanta za smece i da budu pokusni kunici kad vama to zatreba. Da vi to zelite vi bi u roku 24 sata to sredili,zasto ste i zaduzeni jer ste vi ti koji ste nam navukli tu ludjacku kosulju iz Dejtona. Ocito ,gdje ste god upetljali prste da nema mira,naprotiv.Ustvari gdje ste god vama i nije cilj mir.Nasa djeca treba da plate ceh kako bi vasa mogla da uzivaju. Serem se na vas,vasu demokraciju,vas Moral...

DU
Deleted user
12:32 04.11.2014.

Inzko, 'ajde tako ti Boga odgovori na jedno pitanje iz matematike: koliko je 17:3?

H2
hercegovac - 2
14:17 04.11.2014.

Ovaj intervju sve govori o ovome čovjeku, jer ono što je odradio sa Lagum....om i komp. prije 4. zaista promašene godine je unazadilo BiH i teško će se za dugo oporaviti u ekonomskom, nacionalnom, političkom i svakom drugom pogledu i i nitko za to ne snosi odgovornost i na neki način upire prstom tražeći krivca ondje gdje ga nema. Sve je moguće u ovakvoj zajednici nazovimo Državi kada svatko snjom može dirigirati i upravljati po svojoj želji i naumu gazeći sva demokratska načela za koja se "zalažu".

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije