Miro Kovač

Inzistirat ćemo na ravnopravnosti Hrvata u BiH

24.09.2014., Zagreb - Dr. Miro Kovac, medjunarodni tajnik HDZ-a i sef predsjednicke kampanje Kolinde Grabar Kitarovic.    Photo: Davor Puklavec/PIXSELL
04.01.2016.
u 07:00

Imamo šansu, u suradnji s Mostom, stvoriti pretpostavke za novu platformu razvoja RH, kazao je u razgovoru za Vijesti.ba Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a. Na pitanje kakav će biti odnos nove Vlade prema BiH i mogu li se očekivati promjene, Kovač je rekao: Susjedne smo države, u BiH su Hrvati jedan od triju konstitutivnih naroda, naš Ustav nalaže da moramo skrbiti o Hrvatima izvan RH, RH je potpisnica Daytonskog sporazuma, članica smo EU-a i NATO saveza, mnogi Hrvati u RH vuku podrijetlo iz današnje BiH. Iz ovoga proizlazi da možemo i moramo još intenzivnije surađivati. 
Uvjereni smo da su, unutar BiH, zadovoljni i s prijateljima Bošnjacima i Srbima zaista ravnopravni Hrvati – a na načelu potpune ravnopravnosti ćemo inzistirati – najbolji mogući motor europske integracije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije