MOSTAR

Inženjeri žele uvezivati projekte Vlade i domaćeg gospodarstva iz oblast EAT

30.05.2024.
u 12:01

Treća redovna Skupština Matične sekcije inženjera elektronike, automatike telekomunikacija (EAT) koja djeluje pri Inženjerskoj komori FBiH održana je u srijedu, koja je ujedno bila i izborna i na kojoj je uz male izmjene, potvrđeno rukovodstvo u  sastavu: dr.sc. Edvin Škaljo, dr.sc. Igor Jurčić, mr.sc. Kemal Mrkonja, Nejra Dervišević, Sanjin Čekić, Hamzalija Karadža te Denis Kalin, a tajnik sekcije je Armin Hodžić.

Na Skupštini je prezentiran program rada za iduće mandatno razdoblje koji ima dva fokusa, od kojeg je prvi pozicioniranje položaja inženjera u našem društvu, a drugi uvezivanje inženjera kako unutar BiH s kolegama iz RS, tako i s kolegama iz EU.

Također, inženjeri napominju da u novom mandatu žele pojačati aktivnosti na uvezivanju Vladinih projekata i domaćeg gospodarstva iz oblasti EAT i informacionih tehnologija, kako bi se pojačala konkurentnost domaćeg gospodarstva u projektima baziranim na novim tehnologijama gdje do sada dominiraju rješenja bazirana na uvozu tehnologija.

Inače, sekcija EAT osnovana je u travnju 2020. godine, kao jedna od 17 sekcija Inženjerske komore FBiH s misijom promocije vrijednosti i izazova inženjerskog zanimanja iz oblasti elektronike, automatike i telekomunikacija, a sve u cilju stvaranja ambijenta tehnološkoga  društva u službi čovjeka, oslanjajući se na domaće snage.  Sebi za cilj postavljaju gradnju ambijenta u kojem će se razvijati inovativnost, a inženjerske odluke donositi će se na osnovu znanja i iskustva, priopćila je Sekcija inženjera elektrotehnike, automatike telekomunikacija.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije