Dževad Galijašević upozorava

Intervencijama visokih predstavnika BiH postala prijetnja za okruženje

sigurnost bih
17.04.2016.
u 16:23

Galijašević je ocijenio da su stalne intervencije visokih predstavnika u politički sustav države učinili Daytonski sporazum besmislenim, neefikasnim i poremećenim ustavnim rješenjem

Intervencije visokih predstavnika dovele su do toga da sigurnosni sustav u BiH bude razrušen, a da ono što se događa u BiH predstavlja prijetnju cijelom okruženju, zapadnom Balkanu i kontinentu, upozorio je ekspert za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević. 

Galijašević je na međunarodnoj znanstvenoj konferenciji "Rezultati 'zapadne demokratizacije'" u Beogradu ukazao da je Zapad od potpisivanja Daytonskog sporazuma imao takozvanu skrivenu agendu, što je i objavljeno 1997. odlkom visokog predstavnika Karlos Vestendorpa. 

"Posljedica toga je ovakav politički sustav danas u BiH i ovakva mreža nevladinih, terorističkih organizacija i njihovih pomagača u pojedinim strankama, koje žele glumiti neku oporbu, a u stvari predstavljaju oporbu državi", rekao je Galijašević, prenosi Srna. 

On je u izlaganju "Politički interesi zapadnih sila i metodologija promjene Daytonskog političkog sustava u BiH od 1996. do 2016." ocijenio da su stalne intervencije visokih predstavnika u politički sustav države učinili Daytonski sporazum besmislenim, neefikasnim i poremećenim ustavnim rješenjem.

Prema Galijaševićim riječima, te intervencije dovele su do toga da sigurnosni sustav u BiH bude razrušen, a da se "ono što se događa u BiH predstavlja prijetnju cijelom okruženju, Zapadnom Balkanu, kontinentu...". 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?