što sve možete naći u oglasima

Internet trgovina: Nudi se sve – “od igle do lokomotive”

pik
19.10.2016.
u 07:15

Na Piku je također moguće kupiti brojni predmeti i sredstva čija je prodaja zabranjena. Cijene suzavaca, boksera i elektrošokera kreću se od 15 do 20 KM, a pištolji se prodaju od 200 do 1.000 KM.

Brojni internetski korisnici odlazak u kupovinu zamijenili su virtualnim prodavnicama, gdje u nekoliko klikova mogu dobiti ono što traže. Poznati bh. oglašivač Pik (Olx) spojio je prodavače i kupce udaljene stotine kilometara, a da ljudskoj domišljatosti nema kraja, dokaz su svakodnevni oglasi u kojima možete pronaći sve, „od igle do lokomotive“, piše Faktor. 

Tako na Piku, osim vozila, nekretnina, mobilnih uređaja, kompjutera, bijele tehnike, videoigrica, umjetnina ili kućnih ljubimaca, možete kupiti i kamenolome, grobna i parking mjesta, zube praslona, digitalne tespihe, lijekove, oružje... 

- Prodajem štrik za žirante, čvrst i izdržljiv za sve vrste kredita i kamatnih stopa. Cijena 3,65 KM - napisao je jedan Sarajlija u oglasu koji je nasmijao bh. građane.

Kamenolom između Bužima i Velike Kladuše, sa svom pratećom opremom, možete kupiti za 650.000 KM, a grobna mjesta iznose od 2.000 do 10.000 KM.

Na Piku se podaju i domaći kruh za dvije KM, štipaljke za jednu KM, vješalice za pola KM...

Prodaja polovne odjeće veoma je popularna. Prodajom korištenih čarapa za jednu KM ili majica za pet KM, brojni korisnici Pika razvili su privatni biznis, pa se na njihovim profilima može pronaći i po nekoliko stotina komada odjeće.

Na Piku je također moguće kupiti brojni predmeti i sredstva čija je prodaja zabranjena. Cijene suzavaca, boksera i elektrošokera kreću se od 15 do 20 KM, a pištolji se prodaju od 200 do 1.000 KM.

Korisnici Pika nude i druge usluge kao što su prijevoz, čišćenje stanova, pranje tepiha, sve vrste popravki u domaćinstvu, instrukcije iz raznih predmeta, čuvanje djece, motanje cigareta i sl.

- Zauzeti ste prenapornim poslom, obitelji i kućanskim obvezama? Nemate vremena za sebe? Zamislite kada bi netko mogao popeglati sav veš za vas i to najpovoljnije u gradu, pola marke po komadu - napisao je u svom oglasu korisnik Pika iz Sarajeva.

Korisnik koji se zove „Njemačka11“ na Piku nudi, ni manje ni više, nego život u Njemačkoj.

- Kako je živjeti u Njemačkoj? Ima li posla? Kakve su plaće? Kako naći stan? Sve su to pitanja koja postavljaju osobe koje napuštaju balkanske zemlje. Na ta i na mnoga druga pitanja odgovaram na svom kanalu - piše u oglasu.

Nerijetko ćete naići i na oglase u kojima se kupcima nudi „jednostavan posao i laka zarada“. Prodavači ovakvih oglasa obično se predstavljaju kao strani državljani. Zbog čestih prevara, predstavnici Pika upozoravaju kupce da ne stupaju u bilo kakve dogovore s ovim korisnicima.

Prema izvješć Pika, korisnici ove online prodavnice posljednjih godina najviše su pretraživali vozila marke Golf, iPhone mobilne uređaje i krave.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?