BEŠLIĆ I SELCAN

Interes Mostara je da se što prije uspostavi zračna veza između Mostara i Turske

posjet
24.02.2016.
u 14:22

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić razgovarao je danas u prostorijama turskog konzulata u Mostaru s Ayse Selcan SANLI, generalnom konzulicom Republike Turske u Mostaru.

Gradonačelnik je Bešlić, zahvalivši na susretu i dosadašnjoj suradnji, izrazio generalnoj konzulici sućut u povodu terorističkog napada u Ankari, u kojem je smrtno stradalo 95 osoba i ozlijeđeno njih 246, dodavši kako nema nikakvog opravdanja za takav grozan napad na ljude koji su prosvjedovali za mir.

U nastavku susreta bilo je riječi o održavanju Međunarodnog sajma gospodarstva Mostar – 2016. koji se održava od 12. do 16. travnja u Mostaru, gdje će se predstaviti izlagači iz 24 zemlje, a zemlja partner je Republika Turska, čiji su gospodarstvenici godinama prisutni na mostarskoj gospodarskoj izložbi, a ovo je prvi put da se pojavljuju kao službeni partneri.

Na svečanoj ceremoniji otvaranja Sajma, u utorak 12. travnja, očekuje se dolazak visokih izaslanstva iz Turske i zemalja susjedstva, a gradonačelnik Bešlić u razgovoru s generalnom konzulicom Selcan izrazio je želju da Grad Mostar na sajamsku manifestaciju kao i Večernjakov pečat, koji se održava 11. travnja, pozove i gradonačelnike Istambula i Kayseria i pokrajine Anadolija.

Generalna je konzulica obećala svoju potporu tim aktivnostima koje vode nastavku i proširenjem dosadašnje dobre suradnje između Mostara i njezine zemlje.

Selcan je izrazila želju i zamolila gradonačelnika Bešlića za potporu u uspostavi zračne veze putem  Turkish Airlinesa između Mostar i Turske. 

Bešlić ju je upoznao kako je već ranije s visokim turskim dužnosnicima razgovarao na tu temu te da je svakako i interes Mostara da se to što prije dogodi, a za početak bilo bi dobro da to budu niskotarifni letovi, te da je Grad spreman dati potporu, koja je u njegovoj domeni i mogućnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije