program razmjene

INTERA TP američke učenike kroz dva tjedna upoznala s BiH

25.06.2018.
u 17:06

 

Drugu godinu zaredom INTERA Tehnološki Park, u sklopu međunarodnog programa razmjene koji realizira u partnerstvu s Dayton Sister City Committee, ugostio je skupinu američkih učenika iz Dayton Regional STEM School za koje je pripremio raspored bogat edukativnim i zabavnim sadržajima, priopćila je INTERA. 

Kroz dva tjedna, američki su učenici kroz različite treninge naučili upravljati bespilotnim letjelicama, upoznali se s osnovama 3D modeliranja, 3D printanja i robotike te ušli u svijet digitalnog marketinga. 

Kako bi se već sada pripremili za svoje buduće karijere u Sjedinjenim Američkim Državama, učenici su tri dana proveli na praksama u lokalnim poduzećima koje je INTERA TP dogovorila za njih prema njihovim željama.

Imali su priliku posjetiti Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država, uspješna poduzeća, ali i organizacije koje svojim aktivnostima doprinose napretku Mostara i regije. 

Slobodno vrijeme su proveli upoznajući ljepote Mostara, ali i obližnjih gradova uživajući u tradicionalnoj hrani, planinarenju i kanuingu. Već drugu godinu zaredom, aktivnosti, kojima je INTERA TP ispunio raspored boravka američkih učenika u Bosni i Hercegovini, financijski su podržane od strane poduzeća Telemach.

Ovom razmjenom INTERA Tehnološki Park želi ojačati suradnju između Daytona i Bosne i Hercegovine kroz dodatno obrazovanje mladih ljudi, jačanje poduzetničkog duha te upoznavanje i povezivanje američke i bosansko-hercegovačke poslovne, prirodne, kulturne i povijesne baštine. 

Nastavkom projekta i suradnje s institucijama u Daytonu i u sljedećem periodu će se nastaviti pružati mogućnost mladim ljudima iz obje država za stjecanje nekih novih iskustava i znanja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije