Donosimo

Institut za nestale bez suglasnosti BiH 
hoće laboratorij DNK premjestiti u Haag

11.11.2017.
u 11:00

Vijeće ministara BiH, kao suosnivač Instituta za nestale osobe BiH, pozvalo je Međunarodno povjerenstvo za nestale osobe (ICMP) da obustavi sve do sada poduzete jednostrane aktivnosti o premještanju laboratorija DNK iz Bosne i Hercegovine u Den Haag.

- Vijeće ministara pozvalo je Međunarodno povjerenstvo za nestale osobe da, sukladno sporazumu o preuzimanju uloge suosnivača Instituta za nestale osobe BiH, s timom Vijeća ministara BiH, koji je imenovan, ispregovara buduće aktivnosti na planu identifikacije nestalih osoba sukladno članku 12. ovog sporazuma. Bosanskohercegovački tim za pregovore, sastavljen od predstavnika nadležnih državnih tijela te Suda i Tužiteljstva BiH, predvodit će ministrica za ljudska prava i izbjeglice Semiha Borovac - priopćeno je nakon zadnje sjednice Vijeća ministara.

Koštani ostaci

Također je upozoreno da bi prenošenje laboratorija DNK iz BiH u Den Haag moglo izazvati potpuni zastoj u procesu identifikacije nestalih osoba iz BiH u idućih pet mjeseci, a dugoročno će usporiti i značajno poskupiti taj proces zbog slanja koštanih uzoraka u ovaj nizozemski grad...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

 

Ključne riječi
DNK

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije