Anis Ajdinović

Inspektori otkrili sedam prekršaja, izdani nalozi u iznosu od 12.700 KM

01.05.2020.
u 17:20

Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović objavio je kako je do ovog trenutka izvršeno sedam inspekcijskih nadzora, kojom prilikom je utvrđeno sedam prekršaja, što podrazumijeva podnošenje sedam prekršajnih naloga u iznosu od 12.700 KM.

- Po donošenju Odluke Vlade FBiH o mjerama neposredne kontrole određenih proizvoda i usluga od interesa za FBiH kojom je određeno utvrđivanje marži, dežurni tim Federalnog tržišnog inspektorata je u cilju zaštite građana od nerazumnog povećanja cijena i tijekom današnjeg dana vršio inspekcijske nadzore benzinskih crpkiali i drugih prodajnih objekata na području Federacije BIH - istaknuo je Ajdinović. 

Ukazao je i na činjenicu kako su do sada federalni sanitarni inspektori izrekli 30.725 rješenja o ograničenom kretanju/izolaciji. 

Također, na graničnim prijelazima izdano je ukupno 912 rješenja o stavljanju pod zdravstveni nadzor odnosno ograničenju kretanja izvan mjesta boravka, i to 603 rješenja o izolaciji, te 165 rješenja za vozače, 101 rješenje za pogranične i 43 za prekogranične radnike.

Potvrdio je kako danas ističu mjere iz 515 rješenja o izolaciji koja su izdali federalni sanitarni inspektori, a do jučer je za ukupno 25.459 osoba isteklo razdoblje obvezne izolacije u trajanju od 14 dana.

- Ukoliko su se osobe kojima su izdana rješenja o izolaciji pridržavale izrečenih mjera, te svakodnevno javljale nadležnoj epidemiološkoj službi i do isteka razdoblja izolacije nisu razvile nikakve simptome zaraze, zdravstveni nadzor se završava nakon 14 dana - poručio je Ajdinović, priopćeno je iz FUZIP.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije