Nepoštivanje mjera

Inspekcija tri objekta u Sarajevu zbog kršenja mjera zabrane kaznila s 9000 KM

14.06.2020.
u 17:32

Županijska uprava za inspekcijske poslove SŽ, uz podršku i asistenciju pripadnika MUP Sarajevske županije zbog pogoršane epidemiološke situacije u u SŽ obavila je inspekcijske aktivnosti u četiri objekta i izrekla prekršajne kazne u iznosu od 9000 KM, doznaje "Avaz"

Ovu informaciju potvrdio  je i Fahir Halilović,  direktor Uprave za inspekcijske poslove SŽ.

Pojasnio je da su sinoć  izvršena četiri  inspekcijska nadzora u caffe baru i noćnom klubu "Barloti," restoranu i noćnom klubu "Bistra voda", objektu Infiniti  UNDERGROUND i cafe baru "Jazbina". 

 

  • Halilović: Moraju se poštivati mjere - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

     

- U "Barlotiju", "Bistroj vod"i i "Jazbini" utvrđeno je nepoštivanje distance i nenošenje maski što je biti sankcionisano u skladu sa Zakonom o zastiti stanovništva od zaraznih bolesti. Objekti se nisu mogli zatvoriti jer nova naredba Federalnog ministarstva zdravstva od 12. lipnja nije produziža zabranu rada noćnih klubova - rekao je Halilović.

 

  • Policija u jednom od klubova - Avaz, Dnevni avaz, avaz.ba

    Policija u jednom od klubovaFOTO: AVAZ

On je rekao da su izdati prekršajni nalozi u iznosu od 9000,00 KM po 3000 svakom klubu .

Ove aktvnost se rade kako bi se vidjelo tko poštuju preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH koje se odnose na nošenje maski, držanje distance i poštivanja preporuka o dozvoljenom broju ljudi u zatvorenom prostoru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?