Naslovnica Vijesti

Imenovani predsjednici Općinskih sudova, Čilić u Konjicu, Filipović u Čapljini i Selman u Sanskom Mostu

20. lipnja 2019. u 15:08 0 komentara 438 prikaza

Visoko sudsko i tužiteljsko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH), drugog dana sjednice u Sarajevu, donijelo je odluku o imenovanju rukovodećih nositelja pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na razini Federacije Bosne i Hercegovine imenovani su: Almina Čilić, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Konjicu; Zdenka Filipović, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Čapljini i  
Enes Selman, na poziciju predsjednika Općinskog suda u Sanskom Mostu.

Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTVBiH uzeo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrasno, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristrasnosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima.

Pri imenovanju, VSTVBiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova, saopćeno je iz VSTVBiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.