SKUPŠTINA DIONIČARA

Imenovana tri nova člana Nadzornog vijeća Aluminija

aluminij
29.01.2016.
u 14:22

Tri člana Nadzornoga vijeća Aluminija d.d. Mostar koji u tom tijelu zastupaju interese malih dioničara, imenovana su na današnjoj, ponovljenoj skupštini dioničara Društva, a riječ je o Samiru Aniću, Davoru Ramljaku i Branku Sesaru, priopćeno je iz te tvrtke.  

 Prethodno su, u skladu s dnevnim redom, većinom glasova nazočnih dioničara i njihovih pravnih zastupnika, službeno s te dužnosti razriješeni Krunoslav Beljo, Ivica Galić i Tomislav Krešić, a nakon što su sva trojica podnijeli ostavke na članstvo u NV-u mostarske tvornice.

 S obzirom na činjenicu da u radu Skupštine nije sudjelovao pravni zastupnik Vlade Federacije BiH, kao najvećega pojedinačnog dioničara Aluminija, većinom glasova donesena je Odluka protiv razrješenja tri Vladina zastupnika, prethodno imenovana na razdoblje od 90 dana (Rafael Gagro, dr. sc. Zdenko Klepić i Dalibor Miloš), a kojima je mandat istekao još u studenomu prošle godine. Tim slijedom, nije bilo izjašnjavanja o točki dnevnoga reda kojom je predviđeno imenovanje Vladinih zastupnika u Nadzornomu vijeću Aluminija. Članom koji zastupa interese Vlade Republike Hrvatske ostaje Ivica Martinić.

 Sudionici u radu današnje skupštine, iznova sazvane nakon što 5. siječnja nije ostvaren zakonom predviđen kvorum za rad, izglasovali su i razrješenje članova Vijeća za reviziju (Dragan Kolobarić, Ismet Leto i Jelka Miličević), zbog isteka njihovih mandata odnosno podnesenih ostavki, nakon čega su imenovali novi saziv toga tijela. Novi članovi Vijeća za reviziju Aluminija d.d. Mostar su dr. sc. Josipa Grbavac, Dragana Parmać i Mirjana Radovanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?