Skupština SŽ

Imenovana nova Vlada Sarajevske županije! SDA, SBB i DF preuzeli izvršnu vlast

Klix
03.03.2020.
u 19:09

Za predsjednika Vlade SŽ imenovan je Mario Nenadić na prijedlog SBB-a i to kao zajednički kandidat SDA, SBB i DF-a

Skupština Sarajevske županije imenovala je novi saziv Vlade Sarajevske županije na čelu s Mariom Nenadićem. Ovime su SDA, SBB i DF  uspjeli preuzeti izvršnu vlast u  Sarajevskoj županiji.

Za imenovanje nove Vlade bilo je 18 zastupnika, 15 je bilo protiv uz jednog suzdržanog zastupnika, piše Klix.ba. 

Za predsjednika Vlade SŽ imenovan je Mario Nenadić na prijedlog SBB-a i to kao zajednički kandidat SDA, SBB i DF-a. Što se tiče ministara, županijski zastupnici imenovali su Mersu Kusturu za ministricu pravde i uprave, Faruka Kapidžića za ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša te Adija Kalema za ministra prometa.

Skupština SŽ imenovala je Ismira Jusku za ministra unutarnjih poslova, Draška Jeličića za ministra gospodarstva, Jasmina Halebića za ministra financija, Rusmira Mesihovića za ministra zdravstva, Anisa Krivića za ministra za obrazovanje, Hajrudina Grabovicu za ministra za pitanja  branitelja, Kenana Alikadića za ministra kulture i sporta te Jasnu Agić za ministricu za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije