Završena agonija

Imenovana nova Vlada Federacije BiH

cavara
Foto: FENA
31.03.2015.
u 19:09

Novi sastav Vlade Federacije Bosne i Hercegovine potvrđen je danas na izvanrednoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH i to sa 57 glasova "za", 22 "protiv" i pet "suzdržanih". 

Premijer Federacije BiH je Fadil Novalić (SDA), a dopremijeri su Jelka Miličević (HDZBiH) i Aleksandar Remetić (DF). 

Federalnu vladu u naredne četiri godine, osim premijera Novalića, činit će: ministrica financija Jelka Miličević (HDZBiH), ministar zdravstva Vjekoslav Mandić (HDZBiH), ministar prometa i komunikacija Denis Lasić (HDZ BiH), ministrica kulture i sporta Zora Dujmović (HDZBiH), ministar prostornog uređenja Josip Martić (HDZBiH), ministar pravde Mato Jozić (HDZBiH), ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić (SDA), ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović (SDA), ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić (SDA), ministar unutarnjih poslova FBiH Aljoša Čampara (SDA), ministar izbjeglica i raseljenih osoba Edin Ramić (SDA), ministar za pitanja boraca i invalida odbrambenooslobodilačkog rata Salko Bukvarević (SDA), ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović (DF), ministrica okoliša i turizma Snježana Soldat (DF), ministar trgovine Aleksandar Remetić (DF) i ministar rada i socijalne politike Milan Mandilović (DF). 

Odluku o njihovom imenovanju potpisali su danas predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i potpredsjednici Melika Mahmutbegović i Milan Dunović. 

Pred novim članovima Federalne vlade  predsjednik FBiH Marinko Čavara je istakao da se u kratkom vremenu od nove Vlade FBiH ne može očekivati "čarobni štapić" u pogledu rješavanja problema u Federaciji.

- Negativan naboj nam nije potreban, nama treba takav ambijent koji će osigurati pozitivnu energiju, jer ako nema te energije nema napretka u državi - rekao je Čavara. 

Imenovanje novog saziva Federalne vlade potvrđeno je gotovo šest mjeseci nakon oktobarskih općih izbora. 

Komentara 1

BR
brodarevac
08:24 01.04.2015.

Sad je HDZ dobio legitimnog Srbina do bola su principijelni sad him ne smata ni Hrvat iz DF u vijeću ministrara eto pa pričajte malo o legitimnosti i pravnoj državi i ostalim sr..ima.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije