Rekonstrukcija Vlasti

Imenovana nova Vlada Tuzlanske županije, novi ministri iz SBB-a

nova vlada
Foto: VL FOTO
27.11.2015.
u 15:48

Izaslanici Skupštine Tuzlanske županije danas su na hitnoj sjednici imenovali novu Vlada TK-a, zbog ulaska Saveza za bolju budućnost u vlast.

Iz reda Stranke demokratske akcije (SDA) ostali su isti ministri, kao i u prošlom sazivu Vlade TK-a: Srđan Mićanović, ministar industrije energetike i rudarstva, Abdulah Zukić, ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, Fahrudin Skopljak, ministar za boračka pitanja, Hasan Ferhatović, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice, Jakub Suljkanović, ministar financija, i Husejn Topčagić, ministar unutarnjih poslova, kao i premijer TK-a Bego Gutić.

Novi ministri u Vladi TK-a iz Saveza za bolju budućnost su Mirsad Gluhić, ministar trgovine, turizma i prometa, Zlatan Muratović, ministar obrazovanja, a Bahrudin Hadžiefendić ministar zdravstva. U Vladi TK-a ostali su po jedan ministar iz SBiH, BPS-a i NS Radom za boljitak, koji uz SDA i SBB čine vladajuću većinu.

Tako je ponovo ministrica za rad i socijalnu politiku Danijela Simić iz SBiH, ministrica pravosuđa i uprave Ivana Kulić iz Narodne stranke radom za boljitak, a Nermin Hodžić je i dalje ministar razvoja i poduzetništva iz Bosanske patriotske stranke - Sefer Halilović (BPS). Premijer TK-a Bego Gutić rekao je da ministri nisu smijenjeni zbog nerada, već zbog nove koalicije. Smatra da će i proširena koalicija doprinijeti boljem radu Vlade i Skupštine.

Gutić je poručio da je ovo vjerojatno posljednja rekonstrukcija Vlade u ovom mandatu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?