Vlada FBiH donjela odluku

Imenovan novi Krizni stožer Federalne uprave civilne zaštite, kreće se u nabavku svih medicinskih sredstva

25.03.2020.
u 17:57

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine danas je imenovala novi Krizni stožer Federalne uprave civilne zaštite jer su ranijim bili nezadovoljni, kazao je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Istakao je da je raniji sastav s 21 osobom bio nepotreban.

- Nisu odgovorili zadacima, osobito nabavci medicinske opreme za Federaciju BiH - rekao je Novalić na redovnoj konferenciji za medije.

Sada je, dodao je, stožer  formiran sa sedam osoba i čine ga najznačajniji organi koji provede mjere borbe protiv koronavirusa.

- Očekujemo i tražimo od novog sastava kriznog stožera  da bude mnogo efikasniji - naglasio je Novalić.

U priopćenju iz Vlade je navedeno da je za zapovjednika Federalnog stožera civilne zaštite postavljena zamjenica premijera FBiH i federalna ministrica financija Jelka Milićević. Vlada je za načelnika imenovala direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, a za članove - direktora Federalne uprave za inspekcijske poslove Anisa Ajdinovića, zamjenika direktora Federalne uprave policije Ensada Kormana, direktora Zavoda za javno zdravstvo Davora Pehara, direktora Federalne direkcije robnih rezervi Tonču Bavrku, tajnika Crvenog križa FBiH Namika Hodžića, te pomoćnike direktora Federalne uprave civilne zaštite Sanitu Alagić i Mustafu Kadribegovića.

Istakao je da Federacija BiH intenzivno radi na prikupljanju podataka za potrebe svih općina i županija.

- Danas je završen posao, krećemo u intenzivne, masovne nabavke svih medicinskih sredstva od respiratora i testova do medicinske opreme za medicinski sektor. Time smo došli u fazu kada možemo garantirati veću razinu zdravstvene zaštite - rekao je Novalić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?