Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Imaš poslovnu ideju? Prijavi se na Startup Akademiju u INTERA TP-u

28. siječnja 2019. u 13:31 0 komentara 31 prikaza

Od svog osnivanja, INTERA Tehnološki Park generator je napretka u domaćem poslovnom okruženju. Kroz svoj poslovni inkubator INTERA TP je podržao nastanak više od 40 poduzeća, od kojih je nekoliko već završilo proces inkubacije i danas ih se može smatrati uspješnim lokalnim poduzećima. Kao poseban dio poslovnog inkubatora, posljednih se godina profilirao program „Startup Akademija“ čiji peti ciklus započinje početkom ožujka 2019. godine, priopćila je INTERA Tehnološki Park. 

Kroz program „Startup Akademija“,  INTERA TP pruža podršku u početnoj fazi razvoja svima onima koji imaju dobru poslovnu ideju. Pravo sudjelovanja imaju pojedinci i timovi s poslovnom idejom, bez obzira na dob i sektor. Broj sudionika je ograničen, a selekcija će se napraviti na temelju kvalitete poslovne ideje, pri čemu su glavni kriteriji potencijal poslovne ideje, kompetencije pojedinca/tima, tržišni potencijal i inovativnost proizvoda.

Ovogodišnji ciklus će započeti uvodnim motivacijskim predavanjem na kojem će sudionici imati priliku međusobno se upoznati, ali i čuti početne savjete o svijetu poduzetništva.
Kroz tri mjeseca, timovi će od najvećih regionalnih stručnjaka kroz zajedničke treninge imali priliku razvijati poslovni model, učiti o marketingu, kreirati prodajnu strategiju, precizno predvidjeti prihode i rashode te unaprijediti vlastite komunikacijske i prezentacijske vještine. Proći će kroz sedam različitih modula treninga:
-        Razvoj poslovnog modela,
-        Razvoj prijedloga vrijednosti,
-        Lean Customer Development,
-        Prodajne vještine,
-        Marketing,
-        Financije,
-        How to pitch.
U pauzama između treninga, na raspolaganju će imati mentore koji će ih tijekom mentorskih sesija voditi u pravom smjeru ukazujući na pogreške i dajući savjete neophodne za uspjeh u svijetu poduzetništva.

„Svaka radionica nam je proširila postojeća i donijela nova znanja iz područja koja nisu  nužno vezana uz moje obrazovanje. Predavači i mentori su bili na raspolaganju za sva naša pitanja i omogućili  su nam dodatno razvijanje ideje“, opisala je svoje iskustvo  Aniuta Jurić, pobjednica prethodnog ciklusa.

Po završetku edukativnog dijela svi sudionici će imati priliku svoje poslovne ideje prezentirati komisiji koja će odabrati najbolju koja će biti nagrađena vrijednim nagradama. Svi sudionici će imati priliku stečenim znanjima svoju poslovnu ideju pretvoriti u stvarnost, ali i nastaviti je razvijati u okviru poslovnog inkubatora INTERA TP-a.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u petom ciklusu programa „Startup Akademija“, koji INTERA TP realizira uz podršku Švicarskog poduzetničkog programa i Ministarstva gospodarstva HNŽ/K, mogu se prijaviti na linku, a za eventualna pitanja obratiti se timu INTERA TP-a na info@intera.ba.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.