Gradonačelnik Tuzle

Imamović: U Tuzli neću dopustiti prodaju zemljišta strancima

Jasmin Imamović
15.10.2016.
u 10:38

"Ako mi nemamo prava biti vlasnici u nekim arapskim zemljama, ili bilo kojim drugim, onda ni oni ne smiju biti vlasnici ovdje", rekao je Imamović.

Gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović je na izborima 2012. godine osvojio 24.029 glasova ili 56,36 posto glasova, a ove godine pobjedu je odnio s osvojenih 24.431 glas ili 48, 79 posto. Gostujući u emisiji Novi dan na N1 istaknu je kako je zadovoljan rezultatom i da je zahvalan građanima na povjerenju jer je imao sedam protukandidata.

Gradonačelnik Tuzle je tijekom kampanje obećao 4.000 novih radnih mjesta u naredne četiri godine. Najavio je i investicije, a o tome kako misli ostvariti 4.000 radnih mjesta je rekao: "Bavimo se stvaranjem uvjeta za stvaranje radnih mjesta i bit će od 1.250 do 2.000 mjesta do prvog svibnja 2017. godine. Oprezno sam kreirao obećanje, ali znajući da će biti i više od 4.000", rekao je između ostalog Imamović. 

Na pitanje postoje li obećanja koja nije ispunio u prethodnom mandatu je kazao: "Nisam ispunio samo određene infrastrukturne projekte. Imali smo strašan udar u vidu klizišta i spašavali tisuća kuća na okolinama Tuzle tako da u vremenu nesreće idete u interventne mjere".

Imamović je komentirao i svoju izjavu u kojoj je rekao: "Bakire Izetbegoviću, nećeš Tuzlu zaviti u crno".

"Kad sam to rekao, mislio sam na ilegalnu prodaju zemljišta nebrojenom broju ljudi. Uzmite primjer Ilidže - na to sam mislio. Govorim o pravu reciprociteta. Ljudi iz te zemlje, odnosno koja god bila, imaju pravo biti vlasnicima na teritoriju BiH, a ako mi nemamo prava biti vlasnici u nekim arapskim zemljama, ili bilo kojim drugim, onda ni oni ne smiju biti vlasnici ovdje. Da bi se to pravilo reciprociteta prekršilo, osnivaju se fiktivne tvrtke i te tvrtke samo služe da se kupi parcela. To mora poništiti javni pravobranitelj u Sarajevu i to neću dopustiti u Tuzli", rekao je Imamović. 

Prema njegovim riječima, odmah će gradski pravobranitelj poništiti svaki takav ugovor. 

"Moraju građani BiH imati ista prava u drugim državama, a ako nemaju, onda ni građani tih drugih država to ne mogu imati ovdje", kazao je gradonačelnik Tuzle. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije