Radislav Jovičić:

Imamo točne podatke o broju dobrovoljaca iz BiH u Siriji

'jovicic'
Foto: ''
12.01.2014.
u 10:51

Također, imamo i informacije kada se te osobe vrate i oni su pod operativnim nadzorom - naveo je Jovičić

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Radislav Jovičić izjavio je da nadležne agencije u BiH imaju podatke o broju dobrovoljaca koji iz BiH odlaze na sirijsko ratište, te da su i po povratku u BiH pod operativnim nadzorom.

-Imamo pouzdane podatke i od Obavještajno-sigurnosne agencije i naše o točnom broju osoba koje se trenutno nalaze na sirijskom ratištu. Također, imamo i informacije kada se te osobe vrate i oni su pod operativnim nadzorom - naveo je Jovičić. 

Ministar unutrašnjih poslova RS-a je za banjalučku Alterantivnu televiziju još rekao „da zasad nemaju saznanja da bi te osobe mogle da djeluju na prostoru BiH“. 

-Imamo posebno odjeljenje za borbu protiv terorizma i ekstremizma i stalnu komunikaciju s ostalim policijskim agencijama, prije svega s Agencijom za istrage i zaštitu (SIPA), Graničnom policijom i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH. U stalnom razgovoru sam i s ministrom sigurnosti Fahrudinom Radončićem, koji je u parlamentranu proceduru uputio zakon koji predviđa kažnjavanje svih onih koji odlaze na strana ratišta, kao i onih koji organiziraju takvu aktivnosti - dodao je on.

Dobru suradnju, kaže, imaju i s predstavnicima međunarodne zajednice, kojima su također te osobe sigurnosno interesantne.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
Bosnjak
12:54 14.01.2014.

Ko je Jovicic da daje informacije na nivou Republike Bosne i Hercegovine ? Valjda je Ministar Radoncic za to kompententan. Neka nam kaze koliko se Cetnika skuplja ispod Grmeca i koje su im namjere i koja im je Ideologija...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije