10. i 11. srpnja

Igor Crnadak na Globalnoj konferenciji o slobodi medija

Igor Crnadak
10.07.2019.
u 07:44

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak će, na poziv državnog tajnika za vanjske poslove i poslove Komonvelta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske Jeremya Hunta i ministarke vanjskih poslova Kanade Chrystie Freeland, sudjelovati na dvodnevnoj Globalnoj koneferciji o slobodi medija koja će se održati 10. i 11. srpnja 2019. godine u Londonu.

Cilj konferencije, koja će okupiti visoke dužnosnike, ali i predstavnike medija i civilnog sektora, jeste da se ukaže na značaj zaštite slobode medija i prava na slobodu mišljenja i izražavanja zajamčenog Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima.

Ministar Crnadak će sudjelovati na plenarnoj sesiji gdje će govoriti o globalnom značaju teme Konferencije i o aktualnom okružju u kojem se mediji u BiH nalaze, kao i na panelu o Zapadnom Balkanu pod nazivom “Pogoršanje stupnja slobode medija i novi način rada”, na kojem će se govoriti i o zaštiti medija, posebno javnih RTV servisa, od političkog utjecaja, kao i o zaštiti sigurnsti novinara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije