Vlada FBiH

Idućeg tjedna moguća Solakova suspenzija

10.05.2020.
u 09:15

Sjednica Vlade Federacije BiH bit će održana u utorak, 12. svibnja. Na njoj bi se, navodi Oslobođenje, prema svemu sudeći, mogao naći i prijedlog Fahrudina Solaka, ravnatelja Federalne uprave civilne zaštite i načelnika Federalnog stožera civilne zaštite, za njegovom privremenom suspenzijom s obzirom na to da se vodi istraga o nabavi 100 respiratora iz Kine.

Naime, Solak je nedavno napisao kako je “duboko svjestan svoje odgovornosti i funkcije koju obnaša”, ali i da je nevin. “Ne želeći na bilo koji način umanjiti sjajan posao koji je odradila Federalna uprava civilne zaštite, Federalni stožer civilne zaštite i cijela federalna Vlada, predložio sam da me Vlada Federacije BiH privremeno preventivno suspendira dok se istraga ne okonča i ne utvrdi moja potpuna nevinost”, napisao je Solak. U kontekstu respiratora naveo je kako je FUCZ, u skladu s naredbama Federalnog stožera i prethodnim suglasnostima Vlade, vršio nabavu svih sredstava i opreme za zaštitu i spašavanje. “U procesu nabave respiratora ugovor je potpisan s kompanijom koja je jedina mogla jamčiti da će nam respiratori stići u traženom roku”, kazao je Solak.

Inače, predmet nabave preuzelo je Tužiteljstvo BiH, a SIPA je do sada obavila pretres prostorija FUCZ-a i kompanije “Srebrena malina”, vlasnika Fikreta Hodžića. Između ostaloga, izuzeti su računalo, laptop i dokumentacija.

Posrednička tvrtka preko koje je “Srebrena malina” nabavila respiratore bila je crnogorska kompanija “BTL Medical Montenegro”. Oni su 14. travnja sklopili ugovor s prodavačem 100 respiratora iz Kine, tvrtkom “Shangai ChangQi Medical Tehnology Center”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije