Busovača

Iduće godine realizacija značajnih projekata u vrijednosti preko 2,5 milijuna KM

01.12.2023.
u 12:53

U idućoj godini, realiziraju se značajni, veliki projekti u Busovači, zahvaljujući sredstvima osiguranim s federalne i županijske razine vlasti, uz zalaganje dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

Naime, Vlada Federacije BiH na jučerašnjoj sjednici je odobrila sredstva u iznosu od 450.000 KM za realizaciju dva značajna infrastrukturna projekta u Busovači: za rekonstrukciju puta za groblje „Carica“ (300.000 KM) i za rekonstrukciju Ulice Željezničke (150.000 KM). 

Osim toga, Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj 16. studenog 2023. godine, u okviru Odluke o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2023. godinu, dodijelila Općini Busovača sredstva u iznosu od 280.000 KM za projekt rekonstrukcije gradskog vodovoda Busovača. 

Tim povodom, Općinski odbor HDZ-a BiH Busovača uputio je zahvalu Vladi Federacije BiH, posebice ministrima imenovanim iz reda HDZ-a BiH, na prepoznavanju i davanju potpore značajnim infrastrukturnim projektima na području općine Busovača, koji će uvelike pridonijeti boljoj i ljepšoj kvaliteti življenja u ovoj lokalnoj zajednici.

Osim s federalne, značajna sredstva u Busovaču dolaze i s županijske razine vlasti. Naime, Vlada ŽSB na jučerašnjoj sjednici dodijelila je JU Dom zdravlja Busovača 300.000 KM za nabavku ultrazvuka i mamografa. Osim toga, podsjetimo da je Vlada ŽSB, na prijedlog ministrice financija ŽSB Mirjane Plavčić, usvojila Nacrt proračuna ŽSB za 2024. godinu kojim je za rekonstrukciju zgrade Policijske stanice Busovača predviđeno 1,5 milijuna KM.

Po svemu sudeći, 2024. godina u Busovači će biti označena pozitivnim promjenama, unapređenjem i poboljšanjem lokalne infrastrukture, ali i sveukupnog života u ovoj općini. 

Iz Općinskog odbora HDZ-a BIH Busovača ističu kako će se i dalje zalagati za realizaciju brojnih projekata na području općine Busovača, uz potporu županijske i federalne razine vlasti s kojom, kako ističu, imaju korektnu suradnju, što dokazuju i navedene odluke županijske i federalne Vlade na temelju kojih u Busovaču dolazi preko 2,5 milijuna KM za realizaciju uistinu važnih projekata. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije