Federacija BiH

Iduće godine priliku za zaposlenje će dobiti oko 15.000 osoba

posao
ilustracija
18.11.2021.
u 14:17

U Programu rada Federalnog zavoda za zapošljavanje za iduću godinu, a koji je danas odobrila Vlada Federacije BiH, predviđeno je da u 2022. godini oko 15.000 nezaposlenih kroz mjere aktivne politike dobije priliku za zaposlenje, za što će biti osigurano 68 milijuna KM, rekao je danas u Sarajevu Omer Korjenić iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

- Vlada FBiH dala je suglasnost na Program rada Zavoda za 2022.  Programom je planirano u 2022. da podršku dobije skoro 15.000 nezaposlenih kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, za što je predviđeno 68 milijuna KM. Bit će u fokusu mlade osobe, oni koji su dugo bez posla, stariji od 40 godina, borci. Nadamo se da ćemo prvi javni poziv objaviti do kraja veljače iduće godine. Trenutno je na evidenciji 305.000 nezaposlenih - rekao je Korjenić.

Dodaje kako je planirano u idućoj godini da 1,7 milijuna KM doznače Fondu za profesionalnu rehabilitaciju i 15 milijuna KM županijskim službama u slučaju da nemaju novca za isplatu naknada za nezaposlenost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije