14. veljače

I u Mostaru kampanja protiv nasilja nad ženama "Jedna milijarda ustaje"

Jedna milijarda ustaje
03.02.2016.
u 09:32

Statistike su poražavajuće, jedna od tri žene na planeti je silovana, pretučena i zlostavljana tijekom života

Vijeće mladih grada Mostara i Podružnica psihologa Hercegovina ove će se godine prosvjednim plesom pridružiti kampanji protiv nasilja nad ženama "Jedna milijarda ustaje".

Prosvjedni ples upriličit će se 14. veljače, s početkom u 14 sati, na Španjolskom trgu, a u Mepas Mall-u s početkom u 16:30 sati, dok će se dan kasnije održati javna tribina.

"Jedna milijarda ustaje", (One billion rising) je već dobro poznata kampanja protiv nasilja nad ženama, čija pokretačica je Eve Ensler, autorica knjige "Vaginini monolozi". Svjetskoj kampanji koja se obilježava 14. veljače, četvrtu godinu zaredom pridružuje se i Bosna i Hercegovina.

"Kampanja je fokusirana na borbu protiv nasilja nad ženama, ali želimo poslati univerzalnu poruku: STOP svakom obliku nasilja", navodi se u priopćenju koordinatora ovoga projekta Vijeća mladih i Podružnice psihologa.

Statistike su poražavajuće, jedna od tri žene na planeti je silovana, pretučena i zlostavljana tijekom života. Ne smijemo olako prihvatiti ovu brojku - svaka brojka odražava jedan život kojem se uzima pravo na slobodu i izražavanje. Učinimo nešto! Jer, danas je to NEKA žena, sutra ste to VI- poručuju koordinatori projekta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?