ISTRAŽIVANJE

I njima je teško: Očevi gube bliske prijatelje unutar prve godine roditeljstva

Shutterstock
13.06.2019.
u 15:14

'Većina muškaraca neće dati do znanja koliko je teško biti roditelj po prvi put'

Novo istraživanje pokazalo je da je jedan od pet Britanaca izgubio bliske prijatelje unutar prve godine roditeljstva. Postati otac po prvi put iziskuje puno vremena i živaca, što nerijetko mlade muškarce odvlači od društvenog života.

Mladi otac, Ikenna Lewis Miller, kazao je kako provođenje vremena s prijateljima nakon zasnivanja obitelji može biti jako zahtjevno, piše Metro.  

- Većina muškaraca neće dati do znanja koliko je teško biti roditelj po prvi put. Dobra je ideja pružiti potporu svim muškarcima koji se po prvi put susreću s očinstvom - kazao je Ikenna.

Istraživanje koje je proveo Ipsos Mari pokazalo je da se četvrt novopečenih očeva osjeća izolirano i izgubljeno tijekom prve godine roditeljstva.

- Naše je istraživanje pokazalo da prijatelji uvelike pomažu u borbi s ovako načime. Provođenje vremana s vašim prijateljima omogućuje vam punjenje baterija koje će vam zasigurno dobro doći.  

Istraživanje je obuhvatilo 4,000 ljudi, a u Engleskoj jedan od osam muškaraca bori se s mentalnim bolestima poput depresije. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije