INTERVJU: Oliver Soldo, ministar branitelja HNŽ-a

HVO je oslobodilačka vojska, prekraja se istina na štetu Hrvata

01.06.2018.
u 07:00

Akcija Čagalj bila je prethodnica velikoj operaciji koja je rezultirala prvom pobjedom u Domovinskome ratu u BiH – Lipanjskim zorama. Ove godine navršava se 26 godina od toga vremena koje je po mnogočemu bilo povijesno. Aktualni ministar branitelja Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Oliver Soldo ističe kako Hrvati moraju biti ponosni na te dane, ali i cjelokupnu ulogu HVO-a u proteklom ratu.

Kako će se obilježiti Lipanjske zore i zna li javnost, posebno mladi, koliki je bio značaj te oslobodilačke operacije za BiH?

U svim mjestima gdje se vodila ova oslobodilačka operacija obilježit će se prigodnim programom. Uz to, imat ćemo i središnju proslavu u Mostaru. A kada su u pitanju mladi i koliko su oni upoznati sa značajem Lipanjskih zora i inače vrijednostima Domovinskog rata, mislim da smo u tome dijelu malo zakazali. Lipanjske zore premalo su obrađene kao fenomen. O toj slavnoj operaciji moraju se upoznati mladi, ali i naše pučanstvo. To mi, pak, govori i da premalo cijenimo žrtvu branitelja koja je dana u tome razdoblju. A to moram podsjetiti, radi se o prekretnici u ratu u cijeloj Bosni i Hercegovini. Nakon ove operacije HVO-a i HV-a, branitelji su osjetili da mogu stati na prag svoje domovine i obraniti se od agresije koja je do tada bila neprikosnovena.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Komentara 4

VI
vitezovi
09:01 01.06.2018.

HVO jest oslobodilačka vojska koja je ratovalo dok ste vi hladili jaja i čekali finale kako ste govorili...Dok smo mi išli kao ispomoč Jajcu,Bugojnu,Travnik iz Viteza...vi ste govorili da to nije vaš rat...a sad se busate u junačka prsa i slavite oslobodjenje Jajca a nije vas bilo ni blizu..koja ste vi gamad

VI
vitezovi
07:02 02.06.2018.

uno sano...pa kako vas ne nagovoriše da odete iz krajine da vas agresorska vosjska ne oslobadja...bilo vas je famozni 47 %..a na terenu ni jedan posto...kad su vas srbi dovoljno nabili na jedno mjesto onda ste se okrenuli protiv do jučerašnji saveznika i u omjeru 15 napram jedan napali dojućerašnje saveznike...ali budučnost je pred nama ..kad tad ...ali onda vas više neče hrvati štititi..ima te braču srbe..oni vas obožavaju..

ZL
ZLIČKO
07:26 01.06.2018.

Pa da HVO je oslobodilačka vojska, oslobodila je Hercegovinu od Muslimana. jake vojske u pm.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?