„U susret Božiću“

Humanitarni božićni sajam u Čitluku: Sav novac ide za potrebe Udruge Susret

18.12.2019.
u 15:31

Posjetitelji će svake večeri od 18 do 23 sata moći uživati u jelima s roštilja, uštipcima, palačinkama, fritulama, kuhanom vinu, toploj čokoladi i čajevima što će ih pripremati i po pristupačnim cijenama nuditi roditelji djece i volonteri Udruge Susret

Kao i proteklih pet godina, i u ovom došašću će volonteri i štićenici poznate čitlučke Udruge Susret, koja okuplja roditelje i prijatelje djece s posebnim potrebama s područja Brotnja, zajednički organizirati tradicionalni trodnevni, šesti po redu, Božićni sajam pod nazivom „U susret Božiću“, koji će imati humanitarno obilježje. Ovogodišnji božićni sajam započet će u četvrtak, 19. prosinca, a održavat će tri dana na Broćanskom trgu u središtu Čitluka sve do subote 21. prosinca.

Za tu prigodu organizatori će postavili prostrani šator, lijepo uređene božićne jaslice te prodajne štandove na kojima će se posjetiteljima nuditi raznovrsni božićni ukrasi što ih na vlastitim edukativno-kreativnim radionicama osmišljavaju i izrađuju djeca i volonteri Udruge Susret. Posjetitelji će svake večeri od 18 do 23 sata moći uživati u jelima s roštilja, uštipcima, palačinkama, fritulama, kuhanom vinu, toploj čokoladi i čajevima što će ih pripremati i po pristupačnim cijenama nuditi roditelji djece i volonteri Udruge Susret. Sav novac prikupljen prodajom božićnih ukrasa, pripremljene hrane i pića, u cijelosti će biti iskorišten za potrebe čitlučke Udruge Susret.

Kao i proteklih, i ove će godine svake večeri predbožićni ugođaj na sajmu biti potpun jer će nastupati i brojne poznate pjevačke i grupe, pojedinci, plesači i zabavljači. Tako su za večerašnje otvaranje sajma organizatori pripremili vožnju vlakićem i slikanje s Djedom Božićnjakom, a u glazbenom dijelu nastupit će: Grupa Sirius, Grupa Galeb, Drago Dejo & Prijatelji, HKUD ,,Didak” te Neven i Gogo. U petak, 20. Prosinca, na sajmu će biti priređen dječji program i likovna radionica, a u programu će sudjelovati učenici OŠ fra Didaka Buntića Čitluk, OŠ Čerin, OŠ Bijakovići, Osnivne glazbene škole Brotnjo, čitlučke mažoretkinje, Broćanski bećari i Grupa Brotnjo.

Posljednjega dana sajma, u subotu 21. prosinca, članovi dramske sekcije HKUD-a „Didak“ iz Gradnića posjetiteljima sajma izvest će vrlo zanimljivu i dojmljivu dramsku predstavu „Božić kuca na vrata“. U glazbenom dijelu te večeri nastupit će Buco i harmonika i članovi HKUD-a sv. Marko iz Vionice, čime će se ujedno proslaviti značajna obljetnica postojanja Udruge Susret.

A budući da će sav prihod s tog predbožićnog druženja Brotnjaka i djece s posebnim potrebama iz Udruge Susret, biti namijenjen isključivo je za potrebe te djece, očekuje se da će sve tri večeri Broćanski trg u Čitluku biti ispunjen posjetiteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?