upriličena mala svečanost

Humanitarki Mary Walsh uručeno priznanje 'Počasni građanin Općine Čitluk'

27.09.2023.
u 12:29

Mary Walsh nominirana je i izabrana za dodjelu javnog priznanja ''Počasni građanin Općine Čitluk'' jer je dugi niz godina vlastite potencijale, znanje i etičnost stavila u službu društvenog i humanitarnog rada, širenje ideje humanosti i općeg dobra,

Načelnik Čitluka Marin Radišić i predsjednik Općinskog vijeća Čitluk Predrag Smoljan uručili su u utorak humanitarki Mary Walsh javno priznanje ''Počasni građanin Općine Čitluk''. 

Za ovu prigodu upriličena je mala svečanost, kojoj su uz dobitnicu javnog priznanja nazočili Ivan Sulić, bliski suradnik gospođe Walsh u realizaciji humanitarnih projekta te Helen i Elenor, suradnice gospođe Walsh, navodi se u priopćenju Općine Čitluk.

Mary Walsh nominirana je i izabrana za dodjelu javnog priznanja ''Počasni građanin Općine Čitluk'' jer je dugi niz godina vlastite potencijale, znanje i etičnost stavila u službu društvenog i humanitarnog rada, širenje ideje humanosti i općeg dobra, zbog zasluga u pružanju pomoći siromašnima te za, općinu Čitluk, jako značajnog pružanja potpore djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz izgradnju objekta Edukacijsko-rehabilitacijskog centra Sveti Josip Radnik.

Zgradu edukacijsko-rehabilitacijskog centra u Potpolju izgradila je Humanitarna udruga ''Sv. Josip'' iz Chicaga te je zgradu nakon izgradnje darovala Općini Čitluk, a istaknutu ulogu u projektu izgradnje imale su Mary Walsh i pokojna časna sestra Muriel Geisler.

Inače, Općina Čitluk do sada nije imala dodijeljeno priznanje za počasnog građanina. Povodom proslave Dana općine Čitluk, nakon provedenog javnog natječaja, Povjerenstvo za dodjelu javnih priznanja donijelo je odluku o dodjeli javnih priznanja, koju su vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća Čitluk usvojili jednoglasno. Ovom odlukom don Draganu Filipoviću na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk povodom Dana općine dodijeljena je Nagrada za životno djelo, dok gospođa Walsh nije mogla nazočiti sjednici u svibnju te joj je zasluženo priznanje uručeno danas.

Nakon svečanosti u Općini Čitluk, gospođa Mary Walsh posjetila je Edukacijsko-rehabilitacijski centar Sveti Josip Radnik i razgledala sadržaje kojim je centar obogaćen od njenog posljednjeg posjeta i druženja s djecom s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?