Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni

HUM-ov dar Vitezu: Svečano otkriven “Spomenik ljubavi”

Foto: n24.ba
1/2
16.09.2022.
u 09:41

"Ovo je projekt u koji sam osobno najviše truda i vremena uložio i zato je moj ponos još veći! Spomenik ljubavi je poklon za sve žitelje Viteza i sve goste koji će posjetiti naš Vitez!", rekao je Mateo Marić

Hrvatska udruga mladih u središnjoj Bosni iz Viteza (HUM), koja je najviše poznata po svom humanitarnom radu jučer je u Vitezu svečano otkrila “Spomenik ljubavi” koji će od sada krasiti središte grada.

Kako je prilikom otkrivanja spomenika rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, spomenik je simbol ljubavi s kojeg će i stari i mladi zajedno u ljubavi poslati poruku u svijet.

Foto: n24.ba

Marić je prilikom otvaranja spomenika naglasio kako realizacija ovoga projekta ne bi bila moguća bez podrške pojedinaca. Posebno je iizdvojio važnost sufinanciranja projekta od strane Ministarstva obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa, te je istaknuo angažiranost aktualnog ministra zdravstva i socijalne skrbi gospodina Antu Matića, koji je kako kaže Marić, bio glavni pokretač ovoga projekta.

Marić je također naglasio dobru koordinaciju s Općinom Vitez i načelnikom Borisom Marjanovićem bez kojeg projekti Udruge ne bi ugledali svjetlo dana.

Kako je predsjednik HUM-a rekao za Vecernji.ba, ponosan je na sve projekte i aktivnosti koje su kao Udruga realizirali, ali je ipak na ovaj projekt najviše ponosan. 

"Ovo je projekt u koji sam osobno najviše truda i vremena uložio i zato je moj ponos još veći! Spomenik ljubavi je poklon za sve žitelje Viteza i sve goste koji će posjetiti naš Vitez! Zajedno šaljemo iz Viteza poruku ljubavi", rekao je Mateo Marić nakon svečanosti otkrivanja spomenika. 

Spomenik je djelo Dejana Jurišića iz Viteza koji je po struci inženjer strojarstva, a svečano su ga otkrila djeca, jer su oni "naša sadašnjost i budućnost".

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?