Sramotan odnos prema žrtvama holokausta u glavnom gradu BiH

Hrvatskom izaslaniku u Domu naroda Parlamenta FBiH na automobilu iscrtana svastika

Foto: Vecernji.ba
1/2
28.01.2023.
u 14:21

Iscrtati svastiku na Međunarodni dan sjećanja na holokaust i stradanje brojnih Židova u Europi nikako ne može bti tek slučajnost, već čin mržnje i netrpeljivosti koji se nikako ne uklapa u sliku multietničnosti Sarajeva o kojoj bošnjački političari godinama govore

Izaslanika u Klubu Hrvata u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH nakon cjelodnevnog zasjedanja ovog doma u petak 27. siječnja, na parkingu u blizini zgrade u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta Federacije BiH, dočekalo je vrlo neugodno iznenađenje. Na tankom sloju snijega koji je prekrio njegov automobil tog snježnog dana bio je isrctan sibmol nacističke Njemačke, svastika.

Jasno se to vidi na fotografijama koje nam je ustupio, posebno zgrožen jer se incident dogodilo na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta kojima su hrvatski dužnosnici i mediji u BiH ove godine na poseban način odali počast.

Foto: Vecernji.ba

Parking se nalazi na Skenderiji i prilikom sjednica oba doma Parlamenta Federacije BiH unajmljuje se za potrebe zastupnika, odnosno izaslanika u Parlamentu Federacije BiH. Takva je praksa godinama te je vrlo vjerojatno poznata mnogima. Je li bila poznata i autoru crteža manje je važno od činjenica da je pokazao potpuni nedostatak suosjećanja za strašne zločine koje je nacistička Njemačka počinila nad židovskim narodom i to baš na dan kada se cijeli svijet odaje počast žrtvama.

Prostor parkinga, pretpostavlja naš sugovornik, „pokriven“ je kamerama kao i cijelo područje Skenderije gdje su smješteni ne samo zgrada u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta F BiH već i brojna veleposlanstva i konzultati, uključujući i njemački, kao i zgrada institucija Europske unije koja je također u neposrednoj blizini.

Prilika je to gradskim vlastima Sarajeva otkriti počinitelja i primjereno kazniti te pokazati stvarnu opredjeljenost za poštovanje žrtava drugih naroda i manjina, u ovom slučaju Židova.

Iscrtati svastiku na Međunarodni dan sjećanja na holokaust i stradanje brojnih Židova u Europi nikako ne može bti tek slučajnost, već čin mržnje i netrpeljivosti koji se nikako ne uklapa u sliku multietničnosti Sarajeva o kojoj bošnjački političari godinama govore ne čineći ništa kako bi ona postala stvarna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije