zenica

Hrvatski veleposlanik u posjeti Zeničko-dobojske županije

Ivan Del Vechio
15.02.2016.
u 19:11

Veleposlanik Republike Hrvatske u BiH, Ivan Del Vechio boravio je u posjeti Zeničko-dobojske županije i sa premijerom Miralemom Galijaševićem razgovarao o aktuelnim pitanjima i mogućnostima jačanja privredne suradnje Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

"Posebno mi je zadovoljstvo da danas, na dan kada je predana aplikacija od strane BiH, smo primili čestitke od veleposlanika Hrvatske i da smo dobili određena uputstva kroz koja je prošla Hrvatska i ponuđena nam je pomoć u saradnji i pripremi za predpristup Europskoj zajednici. Razgovarali smo svakako i o potencijalima koje ima ZDK u smislu dalje suradnje, te poslovima o izgradnji Hidrocentrale Vranduk, na kojem je konzorcij "Strabak" iz Njemačke i "Rade Končar" iz Hrvatske koji su dobili taj posao", kazao je premijer Galijašević.

U obraćanju za javnost veleposlanik Hrvatske, Ivan Del Vechio je čestitao građanima BiH i posebno Zeničko-dobojske županije na predaji aplikacije Bosne i Hercegovine za članstvo u Europskoj uniji i ukazao na najavljenu pomoć Hrvatske u procesu koji slijedi BiH.
"Ovo je veliki iskorak za Bosnu i Hercegovinu na putu euroatlantskih integracija i uvijek ističemo na stabilnost BiH, te njen prosperitet koji su od ključnog značaja za Republiku Hrvatsku. Posjetio sam ovu županiju da se upoznam, prije svega, sa gospodarskim procesima koji se ovdje događaju, imamo odličnu suradnju sa nekim općinama koje pripadaju ovojžupaniji, prije svega Varešem, Usorom i Žepčem. Dogovorili smo da ćemo učiniti sve da se dio vodovodne mreže općini Vareš izgradi", istakao je Del Vechio.

Prema njegovim riječima, Hrvatska će i dalje konkretno pomagati realizaciju projekata u lokalnim zajednicama na području Zeničko-dobojske županije. Gosti su izrazili svoje zadovoljstvo o dobrom tretmanu koji ima Katolički školski centar u Zenici i Žepču, a posebno su se interesovali za poteze koji se čine na planu stabilizacije stanja u zavidovićkoj Krivaji, kao perspektivnoj fabrici namještaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije