Predsjedništvo HDZ-a

“Hrvatski odgovor” pretočiti u dokument koji će biti smjernica

busovaca
Foto: hdzbih.org
19.12.2014.
u 16:26

U Kiseljaku je jučer u prostorijama OO HDZ BiH Kiseljak sazvana 45. sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH kojom je predsjedao Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH.

Pripreme za izborni sabor

Prije početka sjednice predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović s ostalim članovima Predsjedništva HDZ-a BiH obišao je štandove Mladeži OO HDZ BiH Kiseljak i PD “Pogorelica” te štandove udruge “Naša djeca” Kiseljak, štand Sestara služavki Malog Isusa, Frame Kiseljak i Centra za djecu s posebnim potrebama “Duga”, koji su izložili svoje radove, a svi prilozi otišli su u humanitarne svrhe.

Na sjednici Predsjedništva razgovaralo se o organizacijskim pripremama za održavanje 12. izbornog sabora HDZ-a BiH te je Predsjedništvo predložilo da se 12. sabor HDZ-a BiH održi 25. travnja 2015. godine. Još je predloženo da se Središnji odbor stranke održi 20. ožujka 2014. godine kako bi se mogući nedostaci u statutu ispravili do samog izbornog sabora u travnju.

Predsjedništvo je na današnjoj sjednici razgovaralo i o održavanju Hrvatskog narodnog sabora. Prijedlog Predsjedništva HDZ-a BiH Predsjedništvu HNS-a BiH bit će da se Hrvatski narodni sabor održi 20.veljače 2015. godine.

Na održanoj sjednici razgovarano je i o postizbornim aktivnostima te uspostavi vlasti na svim razinama. HDZ BiH sa svojim koalicijskim partnerima iz HNS-a BiH nakon provedenih izbora te izbornih rezultata zadovoljni su i provedbom aktivnosti uspostavljanja skupštinskog vodstva po onim županijama u kojima HDZ BiH i HNS BiH imaju većinu u županijskim skupštinama. Predsjedništvo HDZ-a BiH iskazalo je puno zadovoljstvo ostvarenim rezultatima izbora i izbora izaslanika po županijama.

Hrvatski odgovor

Predsjedništvo je zaključilo kako će u idućem razdoblju HDZ BiH pripremiti “hrvatski odgovor” pretočen u dokument koji će biti smjernica budućem djelovanju HDZ-a BiH. Čović je informirao Predsjedništvo HDZ-a BiH o održanom sastanku s otpravnikom poslova Izaslanstva Europske unije u BiH Renzom Daviddijem i njihovom razgovoru o sadržaju zaključaka prihvaćenih na sastanku Vijeća za vanjske poslove u Bruxellesu 15. prosinca 2014. godine. Predsjedništvo HDZ-a BiH dalo je potporu ovom projektu.

Komentara 2

SO
Special_one
16:00 20.12.2014.

Nikad veće zajedništvo koje poltroni i domaći foteljaši ne mogu raskinuti! Bravo za HNS, bravo za Hrvate koji vode svjesniju politiku nego ikad.

RO
rosa
23:40 19.12.2014.

A ja sam mislio da je "hrvatski odgovor" posao za HNS, ali ipak "hrvatski odgovor" daje HDZ. Naravno, i ovaj puta će razni "pacijenti" tvrditi da je bitno hrvatsko jedinstvo, a meni ostaje zagonetka da li u HNS-u glavnu riječeč vodi Čova ili Baja.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?