NAKON TRAGEDIJE

Hrvatska veleposlanica posjetila pritvorenike: 'Prolaze teške trenutke'

01.12.2017.
u 07:46

- Mogu reći da prolaze teške trenutke, međutim oni su čvrsti - rekla je veleposlanica, dodajući kako je veleposlanstvo RH u stalnom kontaktu s njima te da im stoji na raspolaganju

Prema službenim informacijama Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju za sve elemente posljednjeg događaja, po protokolu suda, nadležnost preuzimaju nizozemske službe, izjavila je za HRT hrvatska veleposlanica u Kraljevini Nizozemskoj Andrea Gustović-Ercegovac. Radi se o sigurnosnim, medicinskim, pravosudnim i toksikološkim službama.  

Hrvatsko veleposlanstvo je stoga još od u kontaktu s Ministarstvom vanjskih poslova Kraljevine Nizozemske koje objedinjuje većinu tih informacija. Kazneni sud izvijestio ih je kako je cijeli slučaj preuzelo i nizozemsko tužiteljstvo koje će započeti istragu i s kojim će veleposlanstvo također biti u kontaktu.   

Gustović-Ercegovac jučer je posjetila hrvatske pritvorenike u zatvoru u Scheveningenu.  

- Mogu reći da prolaze teške trenutke, međutim oni su čvrsti - rekla je, dodajući kako je veleposlanstvo RH u stalnom kontaktu s njima te da im stoji na raspolaganju. Sutra će biti izvršena obdukcija nad Slobodanom Praljkom od strane nizozemskih vlasti, a odvjetnik Željko Olujić naglasio je kako Hrvatska mora kategorički tražiti da njezini liječnici budu nazočni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?