Diplomatska misija

Hrvatska traži brži pristup BiH u EU nakon krize s revizijom tužbe za genocid

19.01.2017., Zagreb - Nakon sjednice premijer Andrej Plenkovic je odrzao konferenciju za medije na kojoj je objevio da je Vlada donijela odluku o osnivanju Savjeta za pregovore s Molom vezano uz moguci otkup dionica koje drzi ta madjarska kompanija u Ini.
27.02.2017.
u 08:00

Republika Hrvatska potaknut će niz mjera kako bi se ubrzalo europski put Bosne i Hercegovine, kao i provedbu drugih reformi koje bi dovele do stabiliziranja odnosa koji su eskalirali nakon što je bošnjačka strana jednostrano pokrenula reviziju presude o genocidu protiv Srbije, što su predstavnici Republike Srpske doživjeli kao pokušaj rušenja ovoga entiteta. Već na jednoj od predstojećih sjednica Vijeća za vanjske poslove EU-a i Europskog vijeća razgovarat će se o BiH kako bi se razmotrila razina krize, kao i mogući odgovor EU-a u pogledu najprije stabiliziranja situacije.

Promjena odnosa

Privatiziranje institucija BiH od bošnjačkih političara dovelo je do toga da je ignorirano stajalište državnog Predsjedništva te da je “državni agent” BiH pred Sudom u Haagu de facto poslušao samo stajalište bošnjačke strane, a zatim je rasvijetljen niz skandaloznih poteza i dvostruke linije upravljanja diplomatskom službom, pa je veleposlanica BiH u Nizozemskoj Mirsada Čolaković odbila proslijediti pismo ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka vezano uz prijepore oko revizije...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?