Stjepan Dujo potvrdio

Hrvatska lista za Novi Travnik podnijela žalbu Sudu BiH

Stjepan Dujo
27.10.2016.
u 16:34

„Ovdje se radi o zaštiti temeljnog prava svakog građanina BiH i ovim putem pozivamo i druge institucije, međunarodne organizacije i nevladin sektor da se uključe u zaštitu biračkog prava svakog pojedinca“, rekao je Dujo.

Očekivanja Hrvatske liste za Novi Travnik su kako će Apelacijsko odjeljenje Suda BiH uvažiti žalbu i osigurati provedbu Izbornog zakona na načina da se svim građanima BiH omogući izborna volja, rekao je za Dnevnik.ba Stjepan Dujo, kandidat za načelnika općine  ispred Hrvatske liste za Novi Travnik.

Nakon što je Središnje izborno povjerenstvo SIP BiH odbilo prigovor kojeg je HDZ BiH uputio zbog „slučaja Novi Travnik, Hrvatska lista za Novi Travnik poslala je žalbu Sudu BiH.         

Dujo je kazao kako je "SIP BiH donio Odluku kako odbacuje prigovor Hrvatske liste za Novi Travnik kao nedopušten te Odluku kako se zahtjev odbio kao neosnovan".

Dujo navodi kako su određene odredbe Pravnilnika u koliziji s Izbornim zakonom BiH.

„Prigovor je bio upućen u odnosu na dio Pravilnika o načinu provođenja izbora u BiH koj u skladu s Izbornim zakonom BiH odnosno odeđene odredbe Pravilnika u koliziji su s odredbama Izbornog zakona“, rekao je Dujo.

Dujo smatra kako se u ovom slučaju radi o zaštiti temeljnog prava građanina BiH i zaštiti biračkog prava svakog pojedinca.

„Ovdje se radi o zaštiti temeljnog prava svakog građanina BiH i ovim putem pozivamo i druge institucije, međunarodne organizacije i nevladin sektor da se uključe u zaštitu biračkog prava svakog pojedinca. Ne radi se o Novom Travniku nego o zaštiti osnovnih prava građanina, državljanina Bosne i Hercegovine“, rekao je Dujo.

Podsjetimo,  u  Novom Travniku prijavljeno je 369 dopisnih birača putem pošte od kojih je do datuma održavanja lokalnih izbora pristiglo 205. Preostali listići su stigli u SiP BiH a Pravilnikom o dopisnom glasovanju SIP BiH odlučio je kako glasove pristigle neće brojati iako je na njihovim kuvertama datum ranijii od datuma održavanja izbora.

Od pristigli 205 glasova putem pošte njih 205 bila su za Stjepana Duju ( kandidata Hrvatske liste za Novi Travnik) a 4 za Refika Lendu (SDA- SBB). Refik Lendo ima 5 444 glasa a Stjepan Dujo 5 332.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije