Hrvatska i u nedjelju pod meteoalarmom, ponegdje crvenim. Očekuju se i orkanski udari bure

04.02.2023.
u 18:01

Za Velebitski kanal i Južnu Dalmaciju stoji crveni alarm, očekuje se jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura koja će poslijepodne malo oslabjeti, a tijekom noći ponovno pojačati, javlja DHMZ. Najjači udari vjetra i do 165 km/h.

U nedjelju za kontinentalnu Hrvatsku slijedi smirivanje vremena, dok ostatak zemlje ostaje pod meteoalarmom. Za Velebitski kanal i Južnu Dalmaciju stoji crveni alarm, očekuje se jaka i vrlo jaka, mjestimice olujna bura koja će poslijepodne malo oslabjeti, a tijekom noći ponovno pojačati, javlja DHMZ. Najjači udari vjetra i do 165 km/h.  Upozoravaju na vrlo opasno vrijeme i visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima.

 

 

 
Foto: Screenshot DHMZ

 

 
 
 
 
 
 
 

Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Za ostatak Dalmacije te Istru i Kvarner mjestimice olujni, moguće još i orkanski udari bure i sjevernog vjetra, osobito u noći i prijepodne te ponovno navečer. Iako nedjelja donosi smirivanje vremena na kopnu, dolazi s niskim temperaturama, nižim od -5 Celzijusa, a u gorju i po kotlinama i niža od -10. 

 

Na Jadranu noćna i jutarnja temperatura zraka bit će oko 0 °C ili niža, uz pojavu hladnog vala. Tek u utorak očekuje se smanjivanje bure i tramontane, javlja HRT

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije