Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Hrvatska demokratska zajednica BiH neće podržati najavljeno formiranje Vlade u HBŽ-u

10. rujna 2020. u 16:52 0 komentara 493 prikaza

Obaviješteni od Županijskog odbora HDZ-a BiH HBŽ-a, kako je Skupština ove županije utvrdila termin održavanja sjednce, na kojoj bi se navodno trebala potvrditi nova Vlada HBŽ-a, obavještavamo javnost kako Hrvatska demokratska zajednica BiH i njeni zastupnici neće podržati najavljenu Vladu niti biti dio takve potencijalne skupštinske većine.

Informacija koja se pojavila u dijelu medija, kako će većinu u Skupštini Hercegbosanske županije, između ostalih činiti i HDZ BiH, nije točna. Ukoliko će neki zastupnici sudjelovati u radu, onda će sudjelovati na osobnu odgovornost i sa osobnim stavom, a nikako kao zastupnici koji su dobili mandat na Općim izborima 2018. godine kao kandidati HDZ BiH.
Zastupnici HDZ-a BiH neće podržati formiranje nove Vlade, bez predhodne suglasnosti i odluke Predsjedništva HDZ-a BiH i Županijskog odbora HDZ BiH HBŽ- a, kao i potpisanog koalicijskog sporazuma između stranaka koje će činiti novu većinu.

Pozivamo sve dužnosnike HDZ-a BiH Hercegbosanske županije da se drže Programa, Statuta i Odluka svih stranačkih razina.
Svi oni koji se ne budu pridržavali Odluka Predsjedništva HDZ-a BiH te učine težu povredu Statuta HDZ BiH, biti će politički sankcionirani ili isključeni i brisani iz članstva HDZ-a BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.