Kufstein

Hrvatima u Austriji na dar krunice rađene u Srebrenici

16.01.2019.
u 10:35

Ravnatelj Kruha sv. Ante fra Joso Oršolić, župnik Zvornika i Srebrenice, posjetio je u Austriji Hrvatsku katoličku zajednicu Kufstein u kojoj je na mjesto dosadašnjeg župnika fra Marijana Montine došao za novog voditelja župe fra Marko Stjepanović.

– S početkom nove godine želimo vjernike i u dijaspori uključiti u pomaganje onima koji su u potrebi, sve za koje skrbi Kruh sv. Ante, Franjevačke provincije Bosne Srebrene - ističe fra Joso koji je i predvodio misno slavlje.

Ljubav Božja jača od zla

Odmah na početku misnog slavlja fra Joso je istaknuo kako franjevačka zajednica u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj više od 700 godina, u svim mijenama i promjenama, skrbi o svom narodu, pomaže najprije svojim vjernicima i živi s njima i za njih, a također ne zaboravlja ni ljude drugih naroda i vjeroispovijesti. Propovijed je bila o temi krštenja Gospodinova gdje je naglašeno kako je to sakrament kršćanske odgovornosti iz kojeg izrasta čovjek vjernik sa svim svojim ljudskim i kršćanskim nastojanjima i kroz život jača primajući druge sakramente te poput Krista živo sudjeluje u širenju kraljevstva Božjega i ljubavi Božje u ovome svijetu.

- Ovaj svijet ima svoju sadašnjost i budućnost jer je utjelovljena i cijelim svijetu predstavljena, ljubav Božja uvijek je jača od zla - naglasio je fra Joso. Na kraju svečanoga misnog slavlja, u kojem je sudjelovalo pet svećenika, mnoštvo vjernika Hrvata katolika iz Bosni Hercegovine i Hrvatske, fra Joso je predstavio pojedine projekte Kruha sv. Ante.

Činite dobro

- Svaki dan Kruh sv. Ante brine se o 1500 do dvije tisuće ljudi, a to znači da bi minimalna dnevna donacija ili prilozi za normalno funkcioniranje te institucije Franjevačke provincije Bosne Srebrene trebali biti oko 1000 eura.

U pučkim kuhinjama na godišnjoj razini podijeli se broj obroka kao što je jedno Sarajevo. Bosna i Hercegovina, pa i Republika Hrvatska, svakim danom imaju sve više umirovljenika i ljudi u potrebi pa dobročinstvima i donacijama nastojimo pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Uz Božju pomoć i dobre ljude, kao što ste i vi, uspijevamo, kako kroz stoljetnu našu prisutnost tako i u ovo vrijeme poraća, da s naših vrata nitko ne ode, a da mu nismo pomogli.

Krunice koje sam vam podijelio, svojim su rukama napravili vjernici Srebrenice i Zvornika, kao i djelatnici Terapijske zajednice “Izvor”.

Neka vas ohrabre u ovim teškim vremenima. Molite za svoje obitelji, za hrvatski narod, živu Crkvu i mir u svijetu. Najljepša hvala na svakom daru i molitvi i neka vam nikada ne bude teško činiti dobro - poručio je fra Joso Oršolić, ravnatelj Kruha sv. Ante i župnik Zvornika i Srebrenice, prigodom svoga posjeta Hrvatskoj katoličkoj zajednici u Kufsteinu, Austrija.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?