POČITELJ:

Hrvatice u narodnim nošnjama posjetile Počitelj

29.06.2017.
u 15:24

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini „Stećak“ organizira u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika četvrtu po redu Reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, javlja Hrvatski Medijski Servis. 

Revija će se održati u Tomislavgradu, a u starom gradu u Počitelju danas je upriličeno službeno fotografiranje svih djevojaka u narodnim nošnjama.

U Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojka iz 21 zemlje (Argentina, Australija, Austrija, Belgija, BiH, Bugarska, Crna Gora, Čile, Italija, Kosovo, Mađarska, Novi Zeland, Njemačka, Paragvaj, Rumunjska, SAD, Slovenija, Srbija, Švedska, Švicarska).

Cilj ovoga programa je susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja naše zajedničke tradicijske kulture, upoznavanje i pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini posebice u jačanju i očuvanju nacionalnog i kulturnog identiteta.

Dobrodošlicu u općinu Čapljina djevojkama je zaželio i načelnik dr. Smiljan Vidić sa suradnicima istaknuvši kako je ovaj projekat hvale vrijedan jer se na ovaj način povezuju Hrvati iz cijeloga svijeta i promiču naše zajedničke kulturne vrijednosti. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije