poruka birača

Hrvati su izbrisali sve političare koji su nakon izbora okrenuli leđa narodu

14.10.2017.
u 11:00

U kuloarima se sve glasnije govori o tome da je političko Sarajevo izdvojilo 250.000 konvertibilnih maraka kako bi dovelo na vlast novi kontingent podobnih Hrvata u vlast i tako pripomoglo rješavanju “hrvatskog pitanja” definitivnim zakucavanjem posljednjeg čavla u lijes ovoga naroda.

“Cementiranje” Hrvata

Ključni motiv za stvaranja pukotina u hrvatskom korpusu leži u stalnom pokušaju političkog Sarajeva da se najprije osigura takva izmjena Izbornog zakona koja bi zajamčila provedbu recepta “jedan birač - jedan glas”, posve ignorirajući složeni karakter zemlje čiji je mir, ali, na kraju krajeva, i državni status potvrđen Daytonskim sporazumom, a čija je ključna sastavnica upravo uspostava kakve-takve ravnoteže između triju naroda. Budući da nisu izmijenjene odredbe Izbornog zakona BiH koje je osporio Ustavni sud BiH, a što potencijalno vodi do najozbiljnije poslijedaytonske krize, otvara se upravo mogućnost da se raznim manipulacijama te uz stalne podvale međunarodnu zajednicu uvjeri kako bi takvo pojednostavljeno rješenje - ignoriranje legitimnih predstavnika Hrvata - moglo voditi k rješenju jednadžbe s dva entiteta i tri naroda.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?