Stranke okupljene u Hrvatski narodni sabor BiH

Hrvati neće prihvatiti da ih Bošnjaci preglasavaju i biraju im čelnike

20.06.2018.
u 07:00

Hrvatske političke stranke, napose one okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora BiH, oštro su osudile pokušaj bošnjačkih stranaka da kroz federalni Parlament pokušaju donijeti zakon o izbornim jedinicama kojim bi se stvorili temelji za izbacivanje Hrvata iz vlasti te su takve poteze ocijenile miloševićevskim pokušajem “upravljanja razlikama”. 
“Svebošnjačke stranke su krenule u projekt koji je osmislio Milošević, građanska država, jedan čovjek, jedan glas, ovaj put u bošnjačkoj režiji. Projekt BiH s vlašću i dominacijom jednog naroda neće i ne može proći i mi Hrvati smo odlučni braniti se od tog po zlu poznatog projekta”, rekao je predsjednik HKDU-a i federalni zastupnik Ivan Musa.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdnanju Večernjeg lista BiH

Komentara 2

MI
mikivrbas
09:57 20.06.2018.

A NITI MI VAMA NEĆEMO DOZVOLITE DA KAO MANJINA VLADATE VEĆINOM (JA SAM OSTALI).

DU
Deleted user
20:18 20.06.2018.

BiH je pod stranom upravom. S ugovorom u Daytonu podjeljena zemlja. Bosancima je poslije rata sa Srbima u BiH data mogućnost približavanja Hrvatima i priključenja Hrvatskoj. A RS će se priključiti Srbiji. Čim dođe do prve velike krize u svijetu i Europi granie će se povlačiti. Srbi će možda Bošnjacima napraviti ponudu da idu s njima ali na tom bi već sad morali raditi. Pošto u BiH niti Srbi niti Hrvati ne rade aktivno na novim odnosima znači samo da se i Srbija i Hrvatska u međuvremenu ne bave tim pitanjem. Gospodin Filipović je i sam rekao da je Bošnjacima jedini put NATO i EU. A ne Turska koja preferira priključenje Bošnjaka Srbiji. Ali to moraju Bošnjaci sami odlučiti te bi morali svaki dan raditi na svojoj budućnosti. U stvari pregovarati direktno sa Srbijom i Hrvatskom. Pa tko im više da.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?