Anita Akmadža ušla u Gradsko vijeće

Hrvati iz Frankfurta prvi puta u povijesti imaju nekog iz svojih redova

anita akmadža
21.03.2021.
u 09:57

Na izborima za Gradsko vijeće i za mjesni odbor grada Frankfurta, održanim 14. ožujka 2021. godine, Hrvatica Anita Akmadža (38) ostvarila je odličan rezultat i nadmašila sva očekivanja te je sa mnogobrojnim preferencijalnim glasovima ušla u Gradsko vijeće Frankfurta na Majni.

CDU osvojio je ukupno 22 mjesta u Gradskom vijeću.

Anita Akmadža osvojila je 53.418 glasova i skočila za 12 mjesta, sa početnog 26. mjesta na 14. mjesto, preskočivši brojne stranačke kolege koji su bili puno bolje plasirani na listama.

Ovim rezultatom Hrvati iz Frankfurta na Majni prvi puta u povijesti imaju nekog iz svojih redova te ujedno i svog zastupnika u Gradskom vijeću grada Frankfurta.

Ukupno je 511.000 osoba imalo pravo glasa, uz napomenu kako su mogli glasati svi oni koji imaju prijavljeno boravište te EU državljanstvo.

Kandidatkinja Anita Akmadža, Hrvatica je podrijetlom iz Imotskog, a udala se u Ljubuški, piše Fenix-magazin.

Cijeli svoj život provela je u Njemačkoj te su joj jako dobro poznati problemi vezani uz mjesnu i lokalnu politiku, ali isto tako suvereno vlada i temama koje su od velikog značaja za Hrvate.

Anita je profesorica matematike i biologije te je diplomirala pedagogiju.

Aktivna je u Hrvatskom kulturnom društvu u Frankfurtu, bila je aktivna u Hrvatskoj katoličkoj misiji te biskupiji Limburg.

Odazivala se mnogobrojnim humanitarnim akcijama te je bila članica Građanske akademske zaklade politehničkog društva.

Na prošlim izborima Akmadža je bila povjerenica za djecu grada Frankfurta.

Na sadašnjim izborima dobila je veliku podršku i od cjelokupne hrvatske zajednice i hrvatskih udruga te mnogobrojnih Nijemaca neovisno o političkom opredjeljenju.

Na ovim izborima izlaznost je bila 45%.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?