DOGODI SE

Hrvat otkrio kako su ga razotkrili: 'Dobio sam popust kao domaći, a onda su djeca progovorila'

turizam more
09.08.2021.
u 15:36

Ljeto na Jadranu za mnoge znači bezbrižno izležavanje na ležaljci uz lagano pirkanje toplog vjetrića, zvuk zrikavaca i miris mora. No, ležaljke iz godine u godinu sve su skuplje i često si upravo domaći ne mogu priuštiti da plate od 80 kuna i više po danu. Iznajmljivači često znaju izaći u susret ako znaju da je riječ o domaćima, pa malo spustiti cijenu. Povremeno se provuku i pod domaćima hrvatski iseljenici. 

Jedan hrvatski iseljenik ispričao je za Fenix-magazine kako je imao pomalo smiješno iskustvo, pri čemu su ga razotkrila njegova vlastita djeca.  – Prije nekoliko dana stigao sam s obitelji iz Njemačke na odmor u Dalmaciju. Neću otkriti u koje mjesto jer ne želim da čovjek koji iznajmljuje ležaljke i koji je meni iznajmio s popustom ''za domaće'' eventualno zbog toga ima probleme sa svojim šefom. Na plažu ispred jednog hotela došao sam s dvoje djece. Htjeli su ležaljke, a cijena za nas troje bila je 190 kuna, ali pod uvjetom da smo gosti hotela. Naravno, nismo bili. Nakon kraće rasprave s djecom i objašnjavanja zašto nećemo uzeti ležaljke, čovjek mi se ''smilovao'' i rekao kako će nam ipak iznajmiti. Bio sam mu zahvalan, a onda je rekao cijenu – 90 kuna! – opisao je što mu se dogodilo.  Misleći da je možda krivo čuo, Hrvat ga je priupitao:

''Pa zar nije bilo 190 kn?", na što je dobio odgovor da je to cijena za strance koji imaju novca, dok je za domaće 90 kuna.  – Već sam mu bio zahvalan što je rekao kako će iznajmiti unatoč tome što nismo gosti hotela, a popust za domaće došao je kao šlag na kraju. Dao mi je tri ležaljke za 90 kuna i ja sretan, sretna djeca. I sve je bilo super prvih pola sata dok mi se djeca nisu porječkala a onda „raspalila“ na njemačkom jeziku – ispričao je i dodao kako mu djeca govore hrvatski kad se slažu, no svađaju se na njemačkom. 

– I prepiru se oni na njemačkom jeziku, a iznajmljivač je u blizini i sluša. Gledam ja njega i mislim se kako ću se iz ove sramote izvući, a on se smije i kaže: "Niste jedini!" – ispričao je hrvatski iseljenik navodeći kako nije mu bilo toliko do novca, koliko mu je bilo drago što je iznajmljivač kazao ''za domaće''. – Volim se osjećati domaći u svojoj zemlji iako sam već godinama u Njemačkoj. Još da djeca nisu progovorila na njemačkom jeziku, bilo bi savršeno – zaključio je Hrvat iz Stuttgarta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?