Priča s američkog nosača aviona

Hrvat (21) na brodu: Otac mi se borio u ratu u BiH, majci nije bilo drago kada sam otišao u mornaricu

mornar
05.12.2015.
u 21:02

Na američkom nuklearnom nosaču aviona, koji je u subotu stigao u Split, nalazi se i jedan Hrvat - Alen Samardžić (21)

Na američkom nuklearnom nosaču aviona, koji je u subotu stigao u Split, nalazi se i jedan Hrvat - Alen Samardžić (21). On je kao 2-godišnjak odselio s obitelji u SAD. Odrastao je u Iowi, a po zanimanju je električar i popravlja avione.

- Ovdje mi je dobro, ali ima i teških trenutaka. Iako su tu svi kao velika obitelj, posao je stresan, a moram priznati da je ponekad prisutan strah - kaže Alen koji zbog svog porijekla često razmišlja o ovim krajevima te jednog dana želi ovdje doći u mirovinu. 

Budući da mu je otac bio u ratu u BiH, ni njemu ni Alenovoj majci nije bilo drago kad im je rekao da se pridružio mornarici. 

Mornari u posjeti Splitu

USS Harry S. Truman će u Splitu biti do 9. prosinca. U Hrvatsku su stigli kao potvrda bliskih odnosa sa SAD-om te zbog zajedničke suradnje na uspostavljanju i održavanju sigurnosti i prosperiteta u regiji. Dolasku gotovo 5000 mornara koji će posjetiti Split najviše se vesele splitski ugostitelji, posebice oni u užem centru grada te na adventskim kućicama postavljenima na rivi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?